Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory oloupeme nebo ne, podle kvality jejich slupky. Neoloupané řádně vydrbeme kartáčkem. Nakrájíme na měsíčky. Přiměřeně velké množství vody dobře osolíme, přidáme olivový olej a máslo a uvedeme k varu. Vložíme brambory a po sedmi minutách varu přidáme růžičky brokolice. Znovu uvedeme k varu, vaříme další 3 minuty, víc ne. Scedíme, přidáme lžíci pesta a necháme dojít pod pokličkou. Mezitím nastrouháme nivu, dáme ji do kastrůlku společně s jogurtem, taveným sýrem a jedním utřeným stroužkem česneku. Za občasného promíchání zahříváme na slabé teplotě, dokud se suroviny nerozehřejí a nespojí. Dochutíme čerstvě podrceným pepřem, případně solí. Můžeme lehce povolit mlékem. Brambory s brokolicí promícháme a servírujeme přelité sýrovou omáčkou. Na závěr posypeme jemně strouhaným parmezánem. Zdroj: Můj pokus o odlehčení jídelníčku po vánočních hodech, který se podařil. Tak ho píšu i proto, abych na tuto zdařilou improvizaci nezapomněla...
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
variace listových salátů a rajčátko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brambory a brokolice se sýrovým krémem (rychle, chutně...hospodárně:-))
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Cuso, právě jsem nakoukla do tohoto receptu - chci ho totiž opět realizovat a potřebovala jsem oživit paměť
. Jsem moc ráda, že se u Vás osvědčil.
Zapsala jsem ho tehdy tak, jak jsem vařila i s přesnou dobou varu…
Vím, že záleží na konkrétním druhu brambor, ale podle mých zkušeností bramborám stačí 10 minut, zvlášť, když se potom nechají dojít pod pokličkou… Nechápu kuchařské návody typu: „Brambory vařte 20 minut“, to je tak leda na šťouchání nebo na kaši.
Moje babička říkala: „Tak dvanáct minut, víc nechtěj..“, tak se toho držím!!
Včera som toto varil pre svoju vegetariánsku dcéru. Veľmi si pochvalovala, aj keď som zemiaky trošku viac uvaril, takže nie všetky držali tvar. Každopádne tento recept je zaradený do nášho jedálnička. Ďakujem.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
také Tobě krásného silvestra a vše nejlepší do nového roku! A tohle pesto si pořiď, dovedu si ho živě představit i na pizze s mozzarelou, jakýchkoliv těstovinách…a všude udělá parádu. Pa B.
až teď jsem si přečetla tvoje doplnění ohledně pesta, hned po Novém roce do Radhošťské zajedu, možná by bylo i na Francouzské v Greek Corner, kde pravidelně kupuji jogurt. Díky za informaci, hezky si užijte Silvestra! Ahojky! B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes u nás obědval synův kamarád - vegetarián, tak jsem mu udělala tuto rychlovku a podle Ejy zapekla pod grilem. Ochutnala jsem (předem) - měl to dobré…:-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo, to s tím zapečením je fakt, vzpomněla jsem si, že něco velmi podobného jsme si s kamarádkou daly v naší oblíbené restauraci (proč to neříct - „Los v Oslu)“ a ty dokřupava opečené hrany brambor byly prostě dokonalé…
Vzhledem k tomu, že jsme si to objednali napůl, na závěr večera a po pár dvojkách vína, konal se sice férový a regulérní, ale znatelný zápas o opečené kousky permezánových brambůrek
Tak to můžu - já bych to ještě celé strčila do zapékací misky a na chvíli do trouby pod gril. Mňam.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
abys na tuto zdařilou improvizaci nezapomněla… to je moc dobře, žes ji zaznamenala! Až budu s kamarádkami a kamarády, tak to vyzkouším. Zdá se mi to moc a moc příjemné…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
bude to už poněkolikáté), ale doporučuji Olympii v Radhošťské ulici, Praha 3, tam jsem tohle vynikající pesto pořídila… papa B.
Díky za upřesnění, musím se po něm podívat, také se mi nechce s tím „patlat“
. Doufám, že mi brokolice zatím
nevykvete
.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
P.S. Tohle pesto je hrubě sekané, žádná „kejda“, celé kousky pinií, bazalka rozpoznatelná i v lístcích, prostě paráda…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
pesto nevyrábím. Tentokrát jsem použila bazalkové „Pesto alla genovese… da casa Lombardi“. Sice trochu dražší, ale zato ta chuť ! Mňam…
bazalkové pesto si vyrábíš sama nebo použiješ již koupené hotové? B.