Recept Bramborový starodávný salát s pikantní příchutí

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborový starodávný salát s pikantní příchutí

Postup

Uvařené brambory nechat vychladnout, nakrájet je na velké kostky, osolit je, opepřit a smíchat s cibulí. Oloupat vejce, vyjmout žloutky a dát je stranou. Posekat bílky a přidat k nim majonézu. V malé misce smíchat česnek, kůru a šťávu z citronu. Zamíchat do majonézy. Majonézovou směs zamíchat do brambor a dobře je v ní obalit. Přidat petrželku. Propasírovat žloutky nahoru brambor a ozdobit vše petrželkou. Podávat při pokojové teplotě, nebo hodně vychlazené. P.S. Pro lehčí pokrm, použít majonézu se sníženým % tuku, nebo ji nahradit nízkotučným, neochuceným (řeckým) jogurtem, ale potom použít jenom polovinu citronové šťávy. Místo brambor se může použít vařená červená řepa, která krásně zbarví majonézu, ale hlavně chuť je výborná. Nebo použít polovinu brambor a polovinu řepy.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 29.06.03 vloženo
  • 8637x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 900g nových brambor, nebo salátových
  • 1 malá cibule, posekaná
  • 2 na tvrdo uvařená vejce
  • 300 ml majonézy
  • 1 utřený česnek
  • kůra i šťáva z jednoho citronu
  • 4 lžíce posekné petrželky + na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • K masům a také k barbecue.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový starodávný salát s pikantní příchutí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborový starodávný salát s pikantní příchutí

Frantiska
927 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový starodávný salát s pikantní příchutí.

ňam, dala jsem i repu. Použila jsem majonézu, protože salát, jím jen na vánoce a možná tak ještě 2× do roka, tak snad mě to nezabije :)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Může se ...

podávat hned, což se někdy zhodí, že ano. Dobrou noc Evi!

Labužník eva
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

je lepší ho podávat hned nebo ho nechat uležet do druhého dne jako vánoční salát?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz