Recept bochánek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Necháme vykynout kvásek z mléka, kostkového cukru, droždí a trochy mouky. Na vále si připravíme mouku, sůl, rozdrobenou heru, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Zaděláme vzešlým kváskem a přidáme ve zbylém mléce rozšlehané žloutky. Vypracujeme těsto, do kterého dáme polovinu na nudličky nakrájených mandlí, hrozinky a citronovou kůru. Těsto necháme zakryté v míse kynout hodinu. Z těsta připravíme bochánek, položíme na pomaštěný plech a necháme ještě půl hodiny kynout. Pomažeme rozšlehaným celým vejcem, na středu uděláme nožem kříž a bochánek posypeme druhou polovinou mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po upečení bochánek pocukrujeme.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 2328x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g polohrubé mouky
  • sůl
  • 140 g močkového cukru
  • 180 g hery
  • vanilkový cukr
  • 1/4 l mléka
  • 4 kostky cukru
  • 40 g droždí
  • 4 žloutky
  • 50 g mandlí
  • 50 g hrozinek 30 g citronovou kůru(trochu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu bochánek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz