Recept Bleskový guláš
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Nejdříve ze všeho ochutnáme pivo. Pokud je moc hořké, nelze použít (*nedoporučuji zvát k ochutnávce drahé polovičky, ti naši miláčkové by mohli tvrdit, že každé pivo je hořké a na guláš by už nezbyla ani kapka*...)! Drobně pokrájíme cibuli a lehce ji osmahneme na tuku. Přidáme malé kostičky masa a společně smažíme. Zasypeme gulášovým kořením, promícháme mimo oheň a zalijeme trochou piva. Přiklopíme a dusíme dopoloměkka, což u minutkového masa trvá asi 10-15 minut. Vmícháme obsah konzervy, přidáme kečup, znovu podlijeme a podusíme. Zatím si nakrájíme česnek na tenoučké plátky, které přidáme do pokrmu společně s majoránkou. Rychle vydusíme šťávu na potřebnou hustotu, protože majoránka dlouhým vařením hořkne. Podle chuti můžeme ještě dosolit a maličko přiostřit cayenským pepřem nebo feferonkou. *Poznámka:* Pokrm je mládeži přístupný, protože alkohol z piva se varem odpařil. Čerpáno z Kuchařky šetrné důchodkyně (2002).
Recept je z kategorií: Guláše
- 13.04.05 vloženo
- 13428x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 větší řízky z kýty nebo kotlety
- 1 plechovka fazolí v kečupu a mírně ostré omáčce
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 KL majoránky
- 1 KL gulášového koření
- sůl
- kečup
- olej nebo 1 PL sádla
- 1/2 l světlého piva.
Doporučená příloha
chléb nebo česnekované topinky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bleskový guláš
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bleskový guláš
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Doporučujem majoránku až na koniec aby sa už nevarila.