Recept Supreme z kurete - Supreme de poulet Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Supreme z kurete - Supreme de poulet

Úvod

TIP: Jak se připraví křídla s prsama. Z celého kuřete se odříznou prsa i s křídlem. Maso se odkrojí od prsní kosti, ale křídelní kost se nechá připojená k masu. Odřízne se špička křídel s druhou, střední křídelní kostí. Zůstane prso bez kosti, ale s kůží a s připojenou třetí největší křídelní kostí. Stehna kuřete se použijí na přípravu jiného receptu. Zbytek kuřete se může použít na polévku.

Supreme z kurete…
https://www.youtube.com/watch?….

Název receptu je ¨Supreme de poulet de Bresse farci a la julienne de légumes sauce au Gamay du Bugey¨.

Postup

Očistit celer, pórek a mrkev. Nakrájet ne na tenké proužky podélce a napařit je po 5min. na pánvi se 4 lžičkami (20g) másla do měkka. Osolit a opepřit. Podélce naříznout nářez do prsou, ale nedokrojit, pouze vytvožit kapsu. Tu naplnit 1 lžící zeleniny. Rozehřát 4 lžičky másla na pánvi a osmažit na něm kuřecí porce po obou stranách do hněda. Přilít víno a dusit na mírném ohni po 10min. Vyjmout maso a udržovat ho v teple. Zredukovat omáčku a zašlehat do ní po částech zbylé máslo. Položit nadívané křídlo s prsem na každý talíř a zalít ho omáčkou z červeného vína. Podávat horké s máslovými nudlemi, posypanými petrželkou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 18.08.03 vloženo
  • 16123x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/2 pórku
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 4 lžíce (60g) másla
  • sůl a pepř
  • 2 kuřecí křídla i s prsama bez kosti, ale s kůží
  • 2 sklénky Gamay červeného vína, nebo podobného

Doporučená příloha

  • maslove nudle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Supreme z kurete - Supreme de poulet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 02.10.14 22:12

@daduuja, zdravim :mavam: Jeste mne nenarostl vous a casino ti urcite odpovi.

Zde je na priklad moznost ke kopupeni Supreme kureciho masa v ceskych zemich http://www.krutifarma.cz/…hlazena-115/ a take zde http://www.akcniceny.cz/…ete-1432080/ Jedna se o volne behajici a vetsinou kukurici krmene kure z francouzske (Bresse) gastronomie. Tak jak pridala ukazku Hippolyta. Zajiste je to k rozeznani na chuti :) Ano, nazev se vztahuje k casti masa ze specielniho kurete po specielnim bourani :think:

daduuja
1145 příspěvků 02.10.14 20:39

@casino já znám jen z drůbeží velouté omáčku supreme=vrcholná, bílá smetanová, hedvábná, prostě nejlepší :-)
Uniká mi proto smysl kuřecí prso s částí křídla s kostí, proč supreme? Je to název pro dělení masa při bourání? Bude vůbec řezník v Česku vědět co chci? :think:

babi
6360 příspěvků 02.10.14 02:59

@casino, to me zase prvne napada Supreme court of Canada… ne ze bych mela tu cest s nimi co delat 8o Vite, nazev byl jiny, avsak nekomu se nelibil, zdal se malo CESKY. A tak s vami souhlasim a nazev je kratky a dokonce dvojjazycny. Vy vsak zajiste supreme dobre znate http://www.labuznik.cz/…vsky-kotlet/ :arrow:

Příspěvek upraven 02.10.14 v 21:23

babi
6360 příspěvků 02.10.14 02:09

@hippolyta, diky za odkaz… mas pravdu, zmrsit lze cokoliv… Zdravim!

hippolyta
394 příspěvků 01.10.14 20:07

Supreme de poulet = kureci prsa, at s kosti, ci bez viz

http://www.volailles-ramon.com/…atalogue.php?…

A zmrsit se da i svickovy rez.

casino
4488 příspěvků 01.10.14 19:50
Rcp vytahuji kvůli osvětě

Měli jsme rodinnou oslavu…
Dopředu (během dvou týdnů) jsem otestoval všechna jídla (hosté měli posléze možnost výběru ze dvou jídel od každého chodu). Něco jsme upravili - kuchař byl velmi vstřícný, něco uvařil podle mé chuti…
Pouze „Supreme z jarního kuřátka s hříbkovoořechovou nádivkou a salátem“ jsem neochutnal! Jednak jsem jídlo znal jen z doslechu a jednak francouzská kuřááátka měli přivézt až na poslední chvíli. Až na stole se ukázalo, že ti přerostlí holubi :) (kalibr 600g, co host, to půlka kuřete na talíři) nebyli nadívaní, ale avšak nádivkou obkoleseni.
A proč to píši? No, abyste si na SUPREME dali bacha… :mrgreen:

Posléze, v užším kruhu rodinném, jsme se skoro pohádali o to, co to vlastně SUPREME je:
1. Prvotřídní (maso)?
2. Omáčka?
3. Nadívané prso?
4. Nadívané prso s kůstkou?
5. Ve vývaru uvařené prso?
6. Ve vývaru pošírované prso a následně dodělané v troubě?
Ex post jsem vygůůůglil, že každý měl svou pravdu, takže, bacha na SUPREME :mrgreen:
*****
A jaké že to „Supreme z jarního kuřátka s hříbkovoořechovou nádivkou a salátem“ bylo?
No, dalo se to jíst :)
Paní casinová suše poznamenala, že to bylo teplééé… ;)
Jeden synek se vyžvejkl, že to bylo suché… ;)
Jedna teta si pochvalovala, že to užvejkala… :palec:
Jiná teta byla také spokojená…
A casino? To dalo vědět do kuchyně, že ta nádivka se jim opravdu, ale opravdu povedla a ač trošku připečená, tak byla supreme… :mrgreen:
*****
babi, myslím, že váš rcp je Supreme :potlesk:
Ale čert aby ho na LABU hledal…
Myslím, že místo mnohoslovného názvu by mu slušel název Kuře Supreme :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz