Recept Supreme z kurete - Supreme de poulet Pra
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
TIP: Jak se připraví křídla s prsama. Z celého kuřete se odříznou prsa i s křídlem. Maso se odkrojí od prsní kosti, ale křídelní kost se nechá připojená k masu. Odřízne se špička křídel s druhou, střední křídelní kostí. Zůstane prso bez kosti, ale s kůží a s připojenou třetí největší křídelní kostí. Stehna kuřete se použijí na přípravu jiného receptu. Zbytek kuřete se může použít na polévku. Supreme z kurete... https://www.youtube.com/watch?v=A53ASeL0Yac&index=54&list=PL444DFE534C6E6DFEP.S. Název receptu je ¨Supreme de poulet de Bresse farci a la julienne de légumes sauce au Gamay du Bugey¨.
Postup
Očistit celer, pórek a mrkev. Nakrájet ne na tenké proužky podélce a napařit je po 5min. na pánvi se 4 lžičkami (20g) másla do měkka. Osolit a opepřit. Podélce naříznout nářez do prsou, ale nedokrojit, pouze vytvožit kapsu. Tu naplnit 1 lžící zeleniny. Rozehřát 4 lžičky másla na pánvi a osmažit na něm kuřecí porce po obou stranách do hněda. Přilít víno a dusit na mírném ohni po 10min. Vyjmout maso a udržovat ho v teple. Zredukovat omáčku a zašlehat do ní po částech zbylé máslo. Položit nadívané křídlo s prsem na každý talíř a zalít ho omáčkou z červeného vína. Podávat horké s máslovými nudlemi, posypanými petrželkou.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 18.08.03 vloženo
- 19775x zobrazeno
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 1/2 pórku
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 4 lžíce (60g) másla
- sůl a pepř
- 2 kuřecí křídla i s prsama bez kosti, ale s kůží
- 2 sklénky Gamay červeného vína, nebo podobného
Doporučená příloha
maslove nudle
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Supreme z kurete - Supreme de poulet
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Užitečné odkazy
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Supreme z kurete - Supreme de poulet
@daduuja, zdravim
Jeste mne nenarostl vous a casino ti urcite
odpovi.
Zde je na priklad moznost ke kopupeni Supreme kureciho masa v ceskych zemich http://www.krutifarma.cz/…hlazena-115/ a take zde http://www.akcniceny.cz/…ete-1432080/ Jedna se o volne behajici a vetsinou kukurici krmene kure z francouzske (Bresse) gastronomie. Tak jak pridala ukazku Hippolyta. Zajiste je to k rozeznani na chuti
Ano, nazev se vztahuje k casti masa ze
specielniho kurete po specielnim bourani 
1151 příspěvků 2.10.14 20:39
@casino já znám jen z drůbeží velouté omáčku supreme=vrcholná, bílá smetanová, hedvábná, prostě nejlepší

Uniká mi proto smysl kuřecí prso s částí křídla s kostí, proč supreme? Je to název pro dělení masa při bourání? Bude vůbec řezník v Česku vědět co chci?
@casino, to me zase prvne napada Supreme court of Canada… ne ze bych mela tu cest s nimi co delat
Vite, nazev byl jiny, avsak nekomu se nelibil,
zdal se malo CESKY. A tak s vami souhlasim a nazev je kratky a dokonce
dvojjazycny. Vy vsak zajiste supreme dobre znate http://www.labuznik.cz/…vsky-kotlet/ 
Příspěvek upraven 02.10.14 v 21:23
@hippolyta, diky za odkaz… mas pravdu, zmrsit lze cokoliv… Zdravim!
395 příspěvků 1.10.14 20:07
Supreme de poulet = kureci prsa, at s kosti, ci bez viz
http://www.volailles-ramon.com/…atalogue.php?…
A zmrsit se da i svickovy rez.
Měli jsme rodinnou oslavu…
(kalibr 600g, co host, to půlka kuřete na
talíři) nebyli nadívaní, ale avšak nádivkou obkoleseni.
Dopředu (během dvou týdnů) jsem otestoval všechna jídla (hosté měli posléze možnost výběru ze dvou jídel od každého chodu). Něco jsme upravili - kuchař byl velmi vstřícný, něco uvařil podle mé chuti…
Pouze „Supreme z jarního kuřátka s hříbkovoořechovou nádivkou a salátem“ jsem neochutnal! Jednak jsem jídlo znal jen z doslechu a jednak francouzská kuřááátka měli přivézt až na poslední chvíli. Až na stole se ukázalo, že ti přerostlí holubi
A proč to píši? No, abyste si na SUPREME dali bacha…
Posléze, v užším kruhu rodinném, jsme se skoro pohádali o to, co to vlastně SUPREME je:







1. Prvotřídní (maso)?
2. Omáčka?
3. Nadívané prso?
4. Nadívané prso s kůstkou?
5. Ve vývaru uvařené prso?
6. Ve vývaru pošírované prso a následně dodělané v troubě?
Ex post jsem vygůůůglil, že každý měl svou pravdu, takže, bacha na SUPREME
*****
A jaké že to „Supreme z jarního kuřátka s hříbkovoořechovou nádivkou a salátem“ bylo?
No, dalo se to jíst
Paní casinová suše poznamenala, že to bylo teplééé…
Jeden synek se vyžvejkl, že to bylo suché…
Jedna teta si pochvalovala, že to užvejkala…
Jiná teta byla také spokojená…
A casino? To dalo vědět do kuchyně, že ta nádivka se jim opravdu, ale opravdu povedla a ač trošku připečená, tak byla supreme…
*****
babi, myslím, že váš rcp je Supreme
Ale čert aby ho na LABU hledal…
Myslím, že místo mnohoslovného názvu by mu slušel název Kuře Supreme