Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do kastrolku nalít šlehačku. Podélně rozříznout tobolku vanilky a vyjnout semínka. Obojí vložit so šlehačky a pomalinku (aby se chutě měly čas prolnout) vše zahřívat pouze do bodu varu. Odstavit. Čokoládu vložit do ohnivzdorné misky nad horkou vodou a pomalu ji rozpouštět. Sem tam zamíchat. Odstavit misku a zamíchat tam žloutky. Až se spojí v krémovou hmotu, tak za stálého míchání tam nalít horkou šlehačku. Misku opět postavit nad vodu postavenou na středním ohni a vše míchat dřevěnou vařečkou, až krém trochu zhoustne a pokrývá zadní stranu vařečky. Přelít sítem, vyndat tobolku vanilky a nalít do šesti kalíšků/ramekin asi 125 ml objemu. Nechat vychladnout a potom vložit do chladničky do druhého dne. Před podáváním povrch posypat cukrem a kalíšky položit na plech s okrajem obklopené ledem. Vložit pod rozpálený gril, až cukr zkaramelizuje a dostane zlatavě hnědou barvu. TIP: Karamel lze také připravit pomocí cukrářské plynové zapálené pistole.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bíločokoládový rychlý creme brulee z Francie