Recept Bamberger Krautbraten - zapečený zelný pekáček

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Odejmout uvadlé venkovní listy ze zelí a vykrojit jeho košťál. Vložit ho do hrnce s vařící vodou a uvařit ho na pomalém ohni po 10min. Vyjmout zelí, osušit ho, sejmout z něho 12 listů a dát je stranou. Na drobno posekat zbytek zelí. Rozehřát 2 lžíce sádla na pánvi a osmažit na něm cibuli, vepřové maso a pomleté hovězí do hněda. Slít přebytek tuku z pánve a přidat do ni zelí, kmín, sůl a pepř. Zalít vše vínem, přikrýt a pomalu dusit po 10min. za častého zamíchání. Vymastit pekáč sádlem navíc a na jeho dno rozložit polovinu zelných listů. Nalít na ně masovou nádivku a na ni poskládat zbytek zelných listů. Nahoru všeho poskládat plátky slaniny a zalít změklým zbytkem sádla. Péct v předem vyhřáté troubě na 220°C asi 45min. Podávat horké s pečenými brambory, nebo bramborovým knedlíkem. TIP: Mohou se přidat 4 oloupané, na plátky nakrájené syrové brambory na první vrstvu zelných listů.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 05.08.03 vloženo
  • 7050x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 malé bílé zelí asi 500g
  • 3 lžíce sádla
  • 2 střední cibule na drobno posekané
  • 250g libového vepřového z kýty na kostičky nakrájeného
  • 500g pomletého hovězího
  • 1 lžíce kmínu
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička sádla navíc
  • 8 plátků uzené slaniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bamberger Krautbraten - zapečený zelný pekáček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bamberger Krautbraten - zapečený zelný pekáček

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kmínový pekáč - spiser,

což je Bamberger Krautbraten a ve jméně vůbec nemá kmín. Možná by sis měl tu svoji kopii přepsat na něco jiného, co myslíš? Tak to alespoň dělám já…

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bamberger Krautbraten - Kmínový pekáč???? spiser,

podívej se, co jsem našla. ¨Tvůj¨ recept, který jsem přidala někdy v roce 2003. Dnes jsem k němu přidala obrázek…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Květáková polévka Květáková polévka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz