Recept Babiččina sladká koprová omáčka - jíšková (star. pokrm)

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Světlou jíšku rozředěnou vodou nebo polévkou osolíme, povaříme, přilijeme do ní rozkvedlanou smetanu, podle chuti osladíme a přikyselíme. Nakonec do ní přihodíme kopr a hned odtáhneme. Přidáváme-li žloutek, rozkvedláme jej v trošce studené smetany a přilijeme do vroucí omáčky až nakonec. Už nevaříme, aby se žloutek nesrazil. Zbude-li nám tato omáčka, můžeme jí použít i studené jako pomazánky na chlebíčky. Není-li dost hustá, zahustíme ji ještě trochou máslové jíšky. Sypeme ji pokrájenou cibulkou nebo mladou cibulovou natí, popřípadě plátky ředkviček. Jsou to chlebíčky s jarní vůní.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 21.10.02 vloženo
  • 17549x zobrazeno

Ingredience

  • 5 dkg másla
  • 6 dkg hladké mouky
  • 1/2 l vody nebo vývaru z masa
  • 2 lžíce sekaného kopru
  • 1/2 l kyselé smetany
  • 1 - 2 lžíce octa
  • 2 - 3 lžíce cukru
  • sůl
  • popřípadě žloutek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččina sladká koprová omáčka - jíšková (star. pokrm)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz