Recepty - víno
Více z Alkohol a káva ».

Recepty s vínem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Víno je alkoholický nápoj z hroznů. Za nejproslulejší se považují vína francouzská, avšak ta moravská a česká jim konkurují. Na vinobraních se setkáme s burčákem, což je částečně zkvašené víno, dále slámovými, ledovými, jakostními, archivními, portskými, likérovými, ušlechtilými sladkými, pozdními sběry, výběrovými, kabinety, stolními, zemskými, známkovými víny. Od sebe se odlišují dobou sklizně, způsobem lisování, teplot a způsobu zpracování hroznů.
Rady při nákupu
Při nákupu záleží na tom, zda preferujeme suché, polosuché, sladké víno červené, růžové, bílé nebo šumivé. Pokud si nejsme jisti, jaké vybrat, na vignetě se dočteme, jaké má víno chuť, ke kterým pokrmům se hodí a z jakých hroznů je lisované.
Využití v kuchyni
Víno se přidává především do masových směsí, rybích a zeleninových pokrmů, marinád, krémů. Hodí se ke kuřeti, kohoutovi, kaprovi, k hovězímu - líčka na červeném víně, skopovému, vnitřnostem, kanci, jelenovi, srnčímu či nakládání ovoce. Ve vyšší gastronomii se na menu často objevují hrušky na víně - Poires au vin nebo bažant s pikantní omáčkou z portského vína.
Skladování
Skladujeme na chladných místech. Správná teplota skladování pro červené víno je 16 °C, pro bílé 12 °C.
Sezóna
Sezóna vína vrcholí v září, kdy se otvírají sklepy a ve městech (Znojmo, Mikulov, Mělník, Litoměřice,…) začíná vinobraní.
Španělské želé ze svařeného vína s pomeranči
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz