Recepty - podmáslí

Recepty s podmáslím  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Podmáslí se vyrábí stloukáním másla jako jeho vedlejší produkt. Obsahuje vlákninu, vápník, podporuje peristaltiku střev a trávení. Zábal z podmáslí chladí poraněnou či popálenou kůži, obklad pomáhá při úpalu. Pomáhá stahovat póry, zjemňovat povrch pokožky, a proto se využívá i v kosmetice na sprchové gely, mýdla, šampóny, do tělových mlék a krémů. Podmáslí smíchané se solí a octem dokáže vyčistit každou vanu. Pokud před vypráním namočíme vyšívané látky do podmáslí, budou krásně čisté, jelikož pomáhá odstraňovat skvrny.

 Rady při nákupu

Jako mléčný výrobek nemá podmáslí dlouhou dobu spotřeby, musíme ji tedy při nákupu kontrolovat. Podmáslí seženeme v obchodech s potravinami, supermarketech, zdravých prodejnách, a to obyčejné – stloukané, nebo kysané v několika ovocných příchutích. Výrobek je většinou ještě obohacen o probatickou kulturu.

 Využití v kuchyni

Podmáslí konzumujeme samostatně, s ovocem, nebo přidáváme do krémů, pudinků, sladkých těst, lívanců, do brambor, obalovacích směsí, salátů, pomazánek, sladkých omáček, dresinků, omáček, k masům - Vepřová pečeně na podmáslí se zeleninou, do polévky - Chalupnická polévka z podmáslí, ale především na výrobu pekárenských výrobků a chleba.

 Skladování

Skladujeme v lednici v uzavřeném papírovém obalu. Po otevření zkonzumujeme do tří dnů.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz