Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
esmeralda Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Červenou řepu zceďte a nahrubo nastrouhejte, okurky nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky na tenké plátky, kopr nasekejte na jemno.Všechno zalít podmáslím a zamíchat. Opatrně osolit a opepřit a přidat vejce rozkrojená na čtvrtky. Servírujte dobře vychlazené.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ruská studená polévka
Chvili jsem v Litve pobyval a vím že se tím Litevci přímo pyšnili a hrdě říkali toto je naše narodní jidlo
jinak bych to nevedel :s)
Na druhou stranu ma lenost zabranila abych si vyžadal cely recept, proto děkuju za tento
4813 příspěvků 15.10.10 10:10
Tenhle recept je od mé švagrové která pracovala s Ruskou. Ale z které části, to nevím.
Tome, určitě to zkusím s kefírem, toho je u nás stále dost.
Můj partner ho svědomitě vyrábí, zatímco podmáslí musím kupovat. A také už se zelenají nové trsy kopru.
Originál Šaltibarščiai je puvodem z Litvy (doufam ze doby kdy SSSR = Rusko jsou proč) Litevci používají misto podmasli kefír, ktery na naše poměry hustější a chutove vyraznější.
Tato polívčička by určitě zaujala habáně, protože on má vše z červené řepy rád…;o)