Recept Ruská studená polévka

esmeralda Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Červenou řepu zceďte a nahrubo nastrouhejte, okurky nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky na tenké plátky, kopr nasekejte na jemno.Všechno zalít podmáslím a zamíchat. Opatrně osolit a opepřit a přidat vejce rozkrojená na čtvrtky. Servírujte dobře vychlazené.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 22.01.04 vloženo
  • 7698x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 litr podmáslí
  • 1 konzerva celé červené řepy (cca 450 gr)
  • 1 větší nebo 2 menší okurky
  • 5 jarních cibulek
  • svazek kopru
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ruská studená polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ruská studená polévka

tom4a
2 příspěvky 15.10.10 23:07

Chvili jsem v Litve pobyval a vím že se tím Litevci přímo pyšnili a hrdě říkali toto je naše narodní jidlo :-D jinak bych to nevedel :s)

Na druhou stranu ma lenost zabranila abych si vyžadal cely recept, proto děkuju za tento ;-)

esmeralda
4812 příspěvků 15.10.10 10:10

Tenhle recept je od mé švagrové která pracovala s Ruskou. Ale z které části, to nevím.

Tome, určitě to zkusím s kefírem, toho je u nás stále dost.
Můj partner ho svědomitě vyrábí, zatímco podmáslí musím kupovat. A také už se zelenají nové trsy kopru.

tom4a
2 příspěvky 14.10.10 09:41

Originál Šaltibarščiai je puvodem z Litvy (doufam ze doby kdy SSSR = Rusko jsou proč) Litevci používají misto podmasli kefír, ktery na naše poměry hustější a chutove vyraznější.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ruská studená polévka

Tato polívčička by určitě zaujala habáně, protože on má vše z červené řepy rád…;o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz