Recept Pekelně dobré řezy (bez vajec)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pekelně dobré řezy (bez vajec)

Postup

Mouku prosijeme, přidáme jedlou sodu a spolu s ostatními surovinami dobře promícháme. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, povrch uhladíme a ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Ještě teplý moučník potřeme zavařeninou, po vychladnutí pokrájíme na kousky a ozdobíme kopečkem šlehačky. *Obměna:* Povrch moučníku můžeme přelít čokoládovou polevou a posypat nastrouhanými jádry ořechů nebo ozdobit šlehačkou. Čerpáno z knihy Švindlujeme v kuchyni (1999).

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 07.03.04 vloženo
  • 28240x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g sójové mouky
  • 200 g pískového cukru
  • 1/2 l acidofilního mléka (*nebo podmáslí, kefír, kyselé mléko*)
  • 1 dl oleje
  • 2 PL kakaa
  • 1 KL jedlé sody
  • podle potřeby vlažná voda
  • tuk na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání plechu
  • zavařenina
  • ušlehaná smetana na ozdobení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pekelně dobré řezy (bez vajec)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pekelně dobré řezy (bez vajec)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pekelně dobré řezy (bez vajec) - přidán obrázek

díky Pendo :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz