Recepty - korbáčik

Původ korbáčiku: Slovensko

Recepty s korbáčikem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Rady při nákupu  

Tento polotvrdý pletený sýr je původem z Oravska na severu Slovenska. Jeho tvar připomíná copánky či malý bič, takzvaný karabáč. Korbáčik se splétá z vykysnutého ovčího sýra a vyrábí se dvě hlavní varianty, přírodní a uzený. Kromě toho je možné narazit i na solenou variantu, či variantu ochucenou česnekem.

 Rady při nákupu

Korbáčik seženete v supermarketu nebo během sezóny na farmářských trzích přímo od výrobců. Zeptejte se nebo zkontrolujte na etiketě místo výroby, aby šlo opravdu o pravý korbáčik. Dále je dobré dávat si pozor na produkty, které jsou pouze slané a není v nich chuť sýra. Hledejte tedy produkt, který obsahuje minimálně 46 % sušiny.

 Využití v kuchyni

Lahodný korbáčik si vychutnejte samostatně je u piva. Zkusit si můžete vyrobit i vlastní nakládaný korbáčik, který může sloužit jako lehký předkrm či přímo večeře. Výborný je též i smažený korbáčik, připravovaný podobně jako smažený sýr.

 Skladování

Sýr korbáčik skladujeme v suchu na chladném a tmavém místě. Ideální teplota se pohybuje v rozmezí 4°C až 8°C. Po otevření co nejdříve spotřebujte.

 Rady při nákupu

Pro korbáčik je vhodné červené víno, které ještě více vyzdvihne lahodnou chuť ovčího sýra.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Cibulačka Cibulačka
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz