Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pupek Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěnému a omytému kuřátku protkneme prsa 4-6.5 klínky špeku. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvarkujeme ji. Kuřeti nacpeme mezi nohy nádivku tvořenou slaninovými škvarky, haluškami a bryndzou, korpus osolíme a opepříme. Pak kuře upečeme jako vždycky. Při posledním obracení (prsama nahoru) poklademe pečicí nádobu kysaným zelí, (čabajou), na ně usteleme kuře a dopečeme při plném výkonu pece. Nakonec pečené kuřátko dozdobíme rozcupovanými korbáčikovými vlasy. Podáváme se zbylými haluškami, ohřátém kysaném zelí, hruškovým kompotem a s otevřenými okny.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Halušky, žinčica.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Liptovské kuře
5068 příspěvků 13.12.09 20:43
Naplnene haluskami s kyslou kapustou, oblozene este kapustou a slaninkou..co budem vraviet..bozskee.. dik
1200 příspěvků 7.12.09 05:46
V tomhle s Pupkem souhlasím, kdo neochutnal hrušky … je jedno s čím, neví o co přichází a takové hrušky rovnou s nějakým masem … ó, to je pak teprve noblesní mana.
Mám tam také něco s hruškou. " Námluvy vyvoněného frajera":„http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=29694“ Nemusí to být zrovna takhle. Záleží na každém jedinci, který má zrovna chuť na hrušky nebo maso a pak když to skloubí … aby to jeho chuťovým pohárkům zrovna sedlo, má tu manu nebeskou právě před sebou. Tak ať Ti chutná člověče...............
jen jestli Pupek nemyslí ten kompot, kde je malý kousek hrušky nacpán do 0,5 litrové lahve s hruškovou pálenkou…
5068 příspěvků 6.12.09 19:00
ufff..tak to je jasne, si v tom!.. o));))
A co to udělat takto: do útrob ptákovi nacpat zelí s nakolečkovanou čabadajkou, halušky si udělat zvlášť a dát si je jako přílohu.
)))
Hlavní je ten hruškový kompot!
5068 příspěvků 6.12.09 16:44
Pupku, tym hruskovym kompotom si isty?!
2904 příspěvků 6.12.09 15:47
Ja nemám rada „rozblemcané“ halušky, preto som si nevedela predstaviť výsledok…
Peknú nedeľu!
Halušky vyzerajú celkom normálne, hodně záleží na množství bryndzy a špeku, aby se neslepily na hroudu. Jednou jsem to dokonce zkoušel na chatě ze zmrazených halušek, ale bylo to bláto. Sice to taky šlo, ale domácí jsou domácí.
Aničko, já myslím, že v tomto případě tvoří halušky základ nádivky podobně jako jindy namočená houska. Prostě se v kuřecím bříšku spojí s ostatními součástmi.
Aničkov, myslím, že pokud se pečou uvnitř kuřete, nemělo by jim to vadit, nevysuší se na škvarek.
2904 příspěvků 6.12.09 02:20
Pupku, môžem sa spýtať, ako vyzerajú halušky po cca hodinovom pobyte v rúre?