Recepty - kečup

Recepty s kečupem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kečup je zpracovaná, hustá omáčka, která se konzumuje nejvíce v USA. Vyrábí se z rajčatového protlaku či rajčat, vody, cukru, octa a soli. Je skvělou pochutinou, která se hodí k dochucení téměř všech pokrmů. Nesmíme to s ním však přehánět, jelikož jak praví známá pravda, s kečupem chutná všechno stejně.

 Rady při nákupu

Podle chuti můžeme koupit kečup sladký, jemný, jemně pálivý, pálivý a ostrý, a to buď ve skle nebo v plastové lahvi. Dětský kečup, nazvaný Kepuč nebo různé druhy ochuceného kečupu seženeme v každém menším obchodě. Je nutno ho rozlišit od kečupové omáčky. Tímto názvem si prodejci pomáhají s obcházením zákona o povinném podílu rajčat na výrobku. Nejlepším řešením je vybírat kečupy v bio kvalitě nebo zkontrolovat etiketu, kde by mělo být uvedeno procento použitých rajčat. Při výběru výrobků hodnotíme jeho chuť, vůni, konzistenci a barvu.

 Využití v kuchyni

Kečup si můžeme uvařit i sami doma – domácí kečup. Používá se především k dochucování pokrmů, do omáček, sosů, dresinků, polévek, marinád, pomazánek, k pečení masa i ryb ke klobásám, do těstovin, rizota a mnoha dalších pokrmů.

 Skladování

Kečup bychom měli skladovat na suchém místě do 28 °C, po otevření v chladničce.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz