Recepty - kečup

Recepty s kečupem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kečup je zpracovaná, hustá omáčka, která se konzumuje nejvíce v USA. Vyrábí se z rajčatového protlaku či rajčat, vody, cukru, octa a soli. Je skvělou pochutinou, která se hodí k dochucení téměř všech pokrmů. Nesmíme to s ním však přehánět, jelikož jak praví známá pravda, s kečupem chutná všechno stejně.

 Rady při nákupu

Podle chuti můžeme koupit kečup sladký, jemný, jemně pálivý, pálivý a ostrý, a to buď ve skle nebo v plastové lahvi. Dětský kečup, nazvaný Kepuč nebo různé druhy ochuceného kečupu seženeme v každém menším obchodě. Je nutno ho rozlišit od kečupové omáčky. Tímto názvem si prodejci pomáhají s obcházením zákona o povinném podílu rajčat na výrobku. Nejlepším řešením je vybírat kečupy v bio kvalitě nebo zkontrolovat etiketu, kde by mělo být uvedeno procento použitých rajčat. Při výběru výrobků hodnotíme jeho chuť, vůni, konzistenci a barvu.

 Využití v kuchyni

Kečup si můžeme uvařit i sami doma – domácí kečup. Používá se především k dochucování pokrmů, do omáček, sosů, dresinků, polévek, marinád, pomazánek, k pečení masa i ryb ke klobásám, do těstovin, rizota a mnoha dalších pokrmů.

 Skladování

Kečup bychom měli skladovat na suchém místě do 28 °C, po otevření v chladničce.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz