Recepty - kečup

Recepty s kečupem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kečup je zpracovaná, hustá omáčka, která se konzumuje nejvíce v USA. Vyrábí se z rajčatového protlaku či rajčat, vody, cukru, octa a soli. Je skvělou pochutinou, která se hodí k dochucení téměř všech pokrmů. Nesmíme to s ním však přehánět, jelikož jak praví známá pravda, s kečupem chutná všechno stejně.

 Rady při nákupu

Podle chuti můžeme koupit kečup sladký, jemný, jemně pálivý, pálivý a ostrý, a to buď ve skle nebo v plastové lahvi. Dětský kečup, nazvaný Kepuč nebo různé druhy ochuceného kečupu seženeme v každém menším obchodě. Je nutno ho rozlišit od kečupové omáčky. Tímto názvem si prodejci pomáhají s obcházením zákona o povinném podílu rajčat na výrobku. Nejlepším řešením je vybírat kečupy v bio kvalitě nebo zkontrolovat etiketu, kde by mělo být uvedeno procento použitých rajčat. Při výběru výrobků hodnotíme jeho chuť, vůni, konzistenci a barvu.

 Využití v kuchyni

Kečup si můžeme uvařit i sami doma – domácí kečup. Používá se především k dochucování pokrmů, do omáček, sosů, dresinků, polévek, marinád, pomazánek, k pečení masa i ryb ke klobásám, do těstovin, rizota a mnoha dalších pokrmů.

 Skladování

Kečup bychom měli skladovat na suchém místě do 28 °C, po otevření v chladničce.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz