Recepty - kečup
Více z Dochucovadla a sladidla ».

Recepty s kečupem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Kečup je zpracovaná, hustá omáčka, která se konzumuje nejvíce v USA. Vyrábí se z rajčatového protlaku či rajčat, vody, cukru, octa a soli. Je skvělou pochutinou, která se hodí k dochucení téměř všech pokrmů. Nesmíme to s ním však přehánět, jelikož jak praví známá pravda, s kečupem chutná všechno stejně.
Rady při nákupu
Podle chuti můžeme koupit kečup sladký, jemný, jemně pálivý, pálivý a ostrý, a to buď ve skle nebo v plastové lahvi. Dětský kečup, nazvaný Kepuč nebo různé druhy ochuceného kečupu seženeme v každém menším obchodě. Je nutno ho rozlišit od kečupové omáčky. Tímto názvem si prodejci pomáhají s obcházením zákona o povinném podílu rajčat na výrobku. Nejlepším řešením je vybírat kečupy v bio kvalitě nebo zkontrolovat etiketu, kde by mělo být uvedeno procento použitých rajčat. Při výběru výrobků hodnotíme jeho chuť, vůni, konzistenci a barvu.
Využití v kuchyni
Kečup si můžeme uvařit i sami doma – domácí kečup. Používá se především k dochucování pokrmů, do omáček, sosů, dresinků, polévek, marinád, pomazánek, k pečení masa i ryb ke klobásám, do těstovin, rizota a mnoha dalších pokrmů.
Skladování
Kečup bychom měli skladovat na suchém místě do 28 °C, po otevření v chladničce.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz