Recepty - blumy

Více z Ovoce ».

Blumy

Recepty s blumami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Blumy jsou ovoce příbuzné se švestkami, které roste na stromech - slivoních. Dle barvy dužniny rozeznáváme červené, žluté a modré. Pochází z Jižní Afriky, pěstují se však i u nás. Obsahuje vitamíny skupiny A, B i C, minerály, posiluje imunitu, zbavuje tělo škodlivin.

 Rady při nákupu

Kupujeme plody, které jsou pevné, pružné, bez otlačenin, známek poškození či plísně. Blumy seženeme v ovoci a zelenině, supermarketech i obchodech s potravinami, avšak většinou jen v sezóně. Často se zaměňují se švestkami, avšak oproti nim mají kulatý tvar, i jinou než fialovou barvu a jsou větší.

 Využití v kuchyni

Blumy nejlépe chutnají čerstvé či utržené ze stromu. Podáváme je v salátech, koktejlech, omáčkách, džemech, hodí se i k masu, a to jak k tučnému - Pečený bůček s blumami, tak i suššímu drůbežímu - Blumy plněné kuřetem - Prugne farcite di pollo. Skvěle ladí se sýry.

 Skladování

Toto ovoce skladujeme v chladnu, suchu, temnu, nejlépe v lednici nebo proutěném košíku. Pokud je oddělíme od sebe papírem, vydrží déle, jelikož třením snadno vzniká plíseň. Nejdéle je uchováme zavařené do sklenice.

 Sezóna

Stejně jako švestky blumy dozrávají v srpnu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz