Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plněné červené blumy můžeme podávat jako studený předrm.
la cucina Italiana 2011
Maso nakrájíme na kousky, z klobásy odstraníme střívko a nakrájíme. Do kastrolu vložíme kuřecí maso, šalotku nakrájenou na plátky, 20 ml oleje, klobásu, svazek kopru, skleničku vína a pod pokličkou dusíme na středním ohni. Po 10 minutách odkryjeme a vaříme dalších 5 minut, dokud se tekutina neodpaří. Odstraníme kopr a rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Ostrým nožem oddělíme dužinu blumy od pecky a vytvoříme souvislý pruh ve formě spirály, abychom mohli blumy opět zabalit do původního tvaru. K rozmixovanému masu přidáme 1 vejce a 2 lžíce parmazánu. Zbylá vejce rozšleháme v misce se 4 lžícemi hladké mouky a solí. Každou blumu naplníme nádivkou a zabalíme do původního tvaru. Obalíme je v těstíčku a ve strouhance smíchané se 30 g máku. Smažíme asi 8 minut v rozpáleném oleji na 160°C, necháme okapat na kuchyňské utěrce a podáváme se salátem každému hostovi po jedné.
Recept je z kategorií: Stehna
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Blumy plněné kuřetem - Prugne farcite di pollo
fenykl mám ráda, jak nať, tak semínka, přidávám do chleba i masa
Asi napíšu redaktorce časopisu, že mají špatného překladatele, protože to není první recept, kde je chyba v překladu.
1439 příspěvků 12.10.11 22:04
Tá feniklová vňať (kúštik) by sa mi tam hodila celkom dobre.
Ještě dodám, že do syrové salsiccia často dávají semínka fenyklu, ale toho divokého.
FENYKL - Foeniculum vulgare ( apiaceae):
Finocchietto - fenykl divoký - roste spontánně, řapík je nepatrný. V Itálii se také pěstuje pro obchody, ale obzvláště na jihu si pro něj prostě skočí na zahrádku nebo za humna. Známý už ve starověku.
Finocchio dolce – fenykl šlechtěný od 16. století pro konzumaci velkého řapíku.
KOPR – it. aneto, Anethum graveolens - (apiaceae), z lat. „gravis“ – těžký, silný a „olens“ – aroma, pach. Jen si vzpomeňte na ten nešťastný výrok, že peníze nepáchnou – pecunia non olet. Ke všemu některé lidové názvy jako fenykl bastard, fenykl smradlavý vám naznačí jak ho Italové vnímají.
Já bych to viděla tak, že do italských receptů raději ty měkké lístečky u řapíku fenyklu než kopr, ale nedělala bych z toho velký problém, stačí nepřehánět.
Chvála budiž české koprové polévce nebo omáčce.
Promiňte trochu encyklopedickou formu. Teď jenom kam si toto založit až přijde zase řeč na finocchietto.
Zdravím.
casino, tvoje odpovědi jsou velice šalamounské.
Klikat umím, ale nevím jestli chutná jako kopr, když sveva říká, že je podobný vůní, přesto dík za odpověď.
Nať fenyklu? http://www.google.cz/search?… …nevím
Že by divoký (planý?)
fenykl?
Casino, tak jste 4× klikl a teď mi povězte: je to tedy nať fenyklu, či co?
…stačí 4× kliknout
http://www.google.cz/search?…
Svevo dík
, nechce se mi hledat co je -
finocchietto, nemáš obrázek?, vypadá jako kopr, jakou má chuť?
Dík D.
Je to pěkný a zajímavý recept, název by se mohl upravit na Blumy plněné kuřetem jak odpovídá originálu a možná je srozumitelnější. Hledala a našla jsem recept ve starém vydání a mé podezření se potvrdilo: mezi ingredience patří syrová salsiccia a finocchietto nahradili koprem, který v Itálii skoro neznají. Ale je to podobné vůní. Já bych od české klobásy upustila, nakonec dobře ochucené kuře může stačit. A kopru jen špetku.
Tedy Svato se dobře trefila.
Souhlasím, je to pracné, ale když chceme něco neobvyklého …
Dandě
Svato, dala jsem kousek čerstvé neuzené klobásy, něco na způsob salsiccia, ale šunka od kosti nic nepokazí

Byl to jen experiment, mám ráda neobvyklé chutě i chuť masa a ovoce, takže mně chutnalo. Klukům chutnal spíš ten obal, studený je křupavý a plněný pikantním sýrem bude určitě jedlý
1439 příspěvků 12.10.11 10:29
Ahoj, Danda, ako som prečítala názov, hneď som tušila, kto je autor. Som za, ale na moju chuť dám miesto klobásy šunku a vynechám kôpor. Nemám prehľad o talianskych klobásach, ale možno nebudú také naše typické - paprikové, maďar čipoš - to by kura asi zabilo. Ozvem sa, keď spácham.
Souhlasím s wydrou, leda kdyby mě na to někdo pozval. Ale ne kvůli neobvyklosti kombinace. Krása nesmírná, ale já bych prostě neměla tu trpezlivost. Klobouk dolu před tou krásou.
Parles,



Nicmene bych to rada ochutnala , jen kdyby me na to nekdo pozval. Vyrabet se mi to nechce. Kopr mam rada, proc ne s makem, nevim, ale treba nekdy vyzkousim ty kombinace k necemu jinemu.
Horsi mi prijde klobasa s kuretem !
Je tu ale z ceho vybirat a o tom recepty prece jsou. O inspiraci !
Treba ted nekoho napadne v tom maku s koprem obalit syrecek
Parles, ta kombinace není tak hrozná jak vypadá, kopr dodá masu vůni a mák se strouhankou vytvoří křupavý obal. Vlastně ten obal je tak dobrý, že ho použiju na obalení nivy, hermelínu … k listovému salátu. A pokud zbyde náplň, není nic snazšího, než kousky obalit a osmažit

Btw, houstičky dělám moc dobré a uleželé tvarůžky … má to cosi do sebe
Glamo, blumu nahoře naříznout až k pecce, tu vyndat a celou blumu kolem dokola (spirálovitě) rozkrojit, vejde se tak víc náplně, daleko víc, než jen místo pecky.
Jsem si jen myslela něco jiného, než rohlíkovou pizzu, když jsme na labužníkovi
Cit: … a vytvoříme souvislý pruh ve formě spirály… Nerozumím pruhu ve formě spirály.....

Nestačí dvě půlky a náplň místo pecky…?
Tak teď si s chutí naběhnu na vidle! Mám neodbytný dojem, že už při tom množství zveřejněných receptů bylo vše řečeno a proto se tu objevují takovéto neuvěřitelné kombinace. Možná, že je v tomto případě na vině má nedostatečná představivost, ale zkombinovat mák s koprem, nebo nacpat zhruba 30 deka masa do šesti vypeckovaných blum, to mi hlava nebere. Určitě bych se přidal raději k té dámě s houstičkama, máslem a syrečkama! Howgh, dejte se do mně!
Zeb, dík
, občas musím něco jiného, i když
kluci jsou na klasiku 

A hosti u nás?, hm, znám jednu, co si pochutnává nejvíc na domácích houstičkách s máslem a olomouckejma
Nádhera, dando. Nic víc se nedá napsat :- ). Musí být úžasné být u vás hostem!