Recept Blumy plněné kuřetem - Prugne farcite di pollo

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Blumy plněné kuřetem - Prugne farcite di pollo

Úvod

Plněné červené blumy můžeme podávat jako studený předrm.

la cucina Italiana 2011

Postup

Maso nakrájíme na kousky, z klobásy odstraníme střívko a nakrájíme.

Do kastrolu vložíme kuřecí maso, šalotku nakrájenou na plátky, 20 ml oleje, klobásu, svazek kopru, skleničku vína a pod pokličkou dusíme na středním ohni. Po 10 minutách odkryjeme a vaříme dalších 5 minut, dokud se tekutina neodpaří. Odstraníme kopr a rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

Ostrým nožem oddělíme dužinu blumy od pecky a vytvoříme souvislý pruh ve formě spirály, abychom mohli blumy opět zabalit do původního tvaru. K rozmixovanému masu přidáme 1 vejce a 2 lžíce parmazánu. Zbylá vejce rozšleháme v misce se 4 lžícemi hladké mouky a solí.

Každou blumu naplníme nádivkou a zabalíme do původního tvaru.
Obalíme je v těstíčku a ve strouhance smíchané se 30 g máku.
Smažíme asi 8 minut v rozpáleném oleji na 160°C, necháme okapat na kuchyňské utěrce a podáváme se salátem každému hostovi po jedné.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 11.10.11 vloženo
  • 3585x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 200 g kuřecích stehenních řízků
  • 80 g klobásy
  • 3 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 6 zralých červených blum
  • 1 šalotka
  • mák
  • suché bílé víno
  • nastrouhaný parmazán
  • hladká mouka
  • kopr
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Blumy plněné kuřetem - Prugne farcite di pollo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.10.11 22:30

fenykl mám ráda, jak nať, tak semínka, přidávám do chleba i masa :-)
Asi napíšu redaktorce časopisu, že mají špatného překladatele, protože to není první recept, kde je chyba v překladu.

svato
1418 příspěvků 12.10.11 22:04

Tá feniklová vňať (kúštik) by sa mi tam hodila celkom dobre.

sveva
751 příspěvků 12.10.11 21:36

Ještě dodám, že do syrové salsiccia často dávají semínka fenyklu, ale toho divokého.

sveva
751 příspěvků 12.10.11 21:33

FENYKL - Foeniculum vulgare ( apiaceae):
Finocchietto - fenykl divoký - roste spontánně, řapík je nepatrný. V Itálii se také pěstuje pro obchody, ale obzvláště na jihu si pro něj prostě skočí na zahrádku nebo za humna. Známý už ve starověku.
Finocchio dolce – fenykl šlechtěný od 16. století pro konzumaci velkého řapíku.
KOPR – it. aneto, Anethum graveolens - (apiaceae), z lat. „gravis“ – těžký, silný a „olens“ – aroma, pach. Jen si vzpomeňte na ten nešťastný výrok, že peníze nepáchnou – pecunia non olet. Ke všemu některé lidové názvy jako fenykl bastard, fenykl smradlavý vám naznačí jak ho Italové vnímají.
Já bych to viděla tak, že do italských receptů raději ty měkké lístečky u řapíku fenyklu než kopr, ale nedělala bych z toho velký problém, stačí nepřehánět.
Chvála budiž české koprové polévce nebo omáčce.
Promiňte trochu encyklopedickou formu. Teď jenom kam si toto založit až přijde zase řeč na finocchietto.
Zdravím.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.10.11 20:41

casino, tvoje odpovědi jsou velice šalamounské.
Klikat umím, ale nevím jestli chutná jako kopr, když sveva říká, že je podobný vůní, přesto dík za odpověď.

casino
4482 příspěvků 12.10.11 19:52

Nať fenyklu? http://www.google.cz/search?… …nevím :think: Že by divoký (planý?) fenykl?

jaga13
399 příspěvků 12.10.11 19:42

Casino, tak jste 4× klikl a teď mi povězte: je to tedy nať fenyklu, či co?

casino
4482 příspěvků 12.10.11 19:35

…stačí 4× kliknout :roll:
http://www.google.cz/search?…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.10.11 19:01

Svevo dík :-), nechce se mi hledat co je - finocchietto, nemáš obrázek?, vypadá jako kopr, jakou má chuť? Dík D.

sveva
751 příspěvků 12.10.11 17:03

Je to pěkný a zajímavý recept, název by se mohl upravit na Blumy plněné kuřetem jak odpovídá originálu a možná je srozumitelnější. Hledala a našla jsem recept ve starém vydání a mé podezření se potvrdilo: mezi ingredience patří syrová salsiccia a finocchietto nahradili koprem, který v Itálii skoro neznají. Ale je to podobné vůní. Já bych od české klobásy upustila, nakonec dobře ochucené kuře může stačit. A kopru jen špetku.
Tedy Svato se dobře trefila.
Souhlasím, je to pracné, ale když chceme něco neobvyklého …
Dandě :potlesk:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.10.11 11:50

Svato, dala jsem kousek čerstvé neuzené klobásy, něco na způsob salsiccia, ale šunka od kosti nic nepokazí :-)
Byl to jen experiment, mám ráda neobvyklé chutě i chuť masa a ovoce, takže mně chutnalo. Klukům chutnal spíš ten obal, studený je křupavý a plněný pikantním sýrem bude určitě jedlý :-)

svato
1418 příspěvků 12.10.11 10:29

Ahoj, Danda, ako som prečítala názov, hneď som tušila, kto je autor. Som za, ale na moju chuť dám miesto klobásy šunku a vynechám kôpor. Nemám prehľad o talianskych klobásach, ale možno nebudú také naše typické - paprikové, maďar čipoš - to by kura asi zabilo. Ozvem sa, keď spácham. :-)

midla
266 příspěvků 12.10.11 08:56

Souhlasím s wydrou, leda kdyby mě na to někdo pozval. Ale ne kvůli neobvyklosti kombinace. Krása nesmírná, ale já bych prostě neměla tu trpezlivost. Klobouk dolu před tou krásou.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.10.11 01:12

Parles, :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Nicmene bych to rada ochutnala , jen kdyby me na to nekdo pozval. Vyrabet se mi to nechce. Kopr mam rada, proc ne s makem, nevim, ale treba nekdy vyzkousim ty kombinace k necemu jinemu.
Horsi mi prijde klobasa s kuretem ! :roll:
Je tu ale z ceho vybirat a o tom recepty prece jsou. O inspiraci !
Treba ted nekoho napadne v tom maku s koprem obalit syrecek :mrgreen:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.10.11 00:31

Parles, ta kombinace není tak hrozná jak vypadá, kopr dodá masu vůni a mák se strouhankou vytvoří křupavý obal. Vlastně ten obal je tak dobrý, že ho použiju na obalení nivy, hermelínu … k listovému salátu. A pokud zbyde náplň, není nic snazšího, než kousky obalit a osmažit :-)
Btw, houstičky dělám moc dobré a uleželé tvarůžky … má to cosi do sebe :-)

Glamo, blumu nahoře naříznout až k pecce, tu vyndat a celou blumu kolem dokola (spirálovitě) rozkrojit, vejde se tak víc náplně, daleko víc, než jen místo pecky.
Jsem si jen myslela něco jiného, než rohlíkovou pizzu, když jsme na labužníkovi :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.10.11 00:13

Cit: … a vytvoříme souvislý pruh ve formě spirály… Nerozumím pruhu ve formě spirály..... :-(
Nestačí dvě půlky a náplň místo pecky…? :think:

parles
302 příspěvků 12.10.11 00:05

Tak teď si s chutí naběhnu na vidle! Mám neodbytný dojem, že už při tom množství zveřejněných receptů bylo vše řečeno a proto se tu objevují takovéto neuvěřitelné kombinace. Možná, že je v tomto případě na vině má nedostatečná představivost, ale zkombinovat mák s koprem, nebo nacpat zhruba 30 deka masa do šesti vypeckovaných blum, to mi hlava nebere. Určitě bych se přidal raději k té dámě s houstičkama, máslem a syrečkama! Howgh, dejte se do mně! :oops:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.10.11 22:38

Zeb, dík :-), občas musím něco jiného, i když kluci jsou na klasiku :-)
A hosti u nás?, hm, znám jednu, co si pochutnává nejvíc na domácích houstičkách s máslem a olomouckejma :-)

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.10.11 22:29

Nádhera, dando. Nic víc se nedá napsat :- ). Musí být úžasné být u vás hostem!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz