Vepřová konzerva

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Baruska02
58 příspěvků 09.05.06 14:04
Vepřová konzerva

Asi to nepatří do této kategorie. Ale nevíte někdo, zda se ještě vůbec dá v obchodě koupit dobrá vepřová konzerva? Myslím taková, v které je maso a ne namleté zbytky všeho možného.
Baruška

Reakce:
 
Tasma
415 příspěvků 09.05.06 15:34
...

Myslím, že nejlepší je udělat si konzervy doma. Ty kupované nestojí za nic. I když někdy ji přeci jenom koupím / když jsou skoro za pusu v akci/ a udělám z ní pomazánku.

 
marmelada
1643 příspěvků 09.05.06 16:57
Konzervy

Souhlas s Tasmou. Jo, už to není, to co to bývalo. Ale doma zavařené maso, to je ňamka.

 
Labužník Baruska02
58 příspěvků 09.05.06 17:38
...

Také si zavářím. Ale když dojde, tak z vepřové konzervy se dá vykouzlit docela rychle něco k jídlu. Proto pátrám, která je alespoň trochu jedlá. Je mi jasné, že pokud ta konzerva stojí nějakých 15- Kč, že nemůžu očekávat nějaké maso.

 
PITRYS
86 příspěvků 09.05.06 21:06
Proboha ne !!!

Zejména, je-li městem původu Tábor, tam jsou zvlášť velká prasata a potom, NEDEJTE SE obalamutit, kdo má z dávných dob zažité obaly tzv. číského vepřového a luncheonmeatu - jaký si podvodný podnikavec teď vyrábí děsivou napodobeninu, co o čínském vepřovém ani neslyšelo !!! Hnus fialovej.

 
gabi
551 příspěvků 24.05.06 12:39
Baruska,

neholdujem konzervam, ale nahodou som ochutnala bravcovu konzervu, ktoru predavaju v Lidli…bola som milo prekvapena…vyraba ju polska firma Pikok..ma malo tuku, je velmi chutna…su v nej kusky bravcoveho kolienka(po polsky-golonka)

 
valina
31 příspěvků 28.05.06 17:42
...

Uvítala bych příspěvky jak zavařujete maso?Také mám pocit,že současné vepřové konzervy nejsu k jídlu.

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.05.06 21:50
Vepřová konzerva - Valina,

zavařování masa a věci s tím spojené se tu diskutovaly nejednou.
Tady je docela vyčerpávající debata s několika zajímavými odkazy.

 
casino
4482 příspěvků 15.08.11 20:34
KVALITNÍ masové konzervy

Připomínám toto téma v naději, že se situace na trhu po sedmi letech zlepšila.
Nevíte o kvalitním vepřovém (hovězím) ve vlastní šťávě (výrobce, značka, řetězec popř. internetový obchod)?
Zatím jsme narazili pouze na RILLETTES a la Francaise – vyrobeno v Německu 8-) ; prý to byla dobrota, ale česká (čínská :-) ) klasika to asi není…
Ano, p r ý ! Než jsem se otočil, sklenička (300g) byla cugrunt prázdná… Ale voněla…, ach, ta krásně voněla…

 
Taanka
107 příspěvků 17.08.11 11:52

Co třeba v Marks Spencer?

 
podzim27
31 příspěvků 18.08.11 10:36
vepřová konzerva

U nás to dělají soukromí řezníci. Sklenice o obsahu 0.75l stojí 120Kč.Musím říci , že nemají chybu. Když se koupí v plechovce v různých krámech , tak je tak dobrá pro psa.

 
blamamka
292 příspěvků 20.08.11 17:12
Vepřová konzerva

Nejlepší konzerva je, když si ji uděláš doma sama. Aspoň víš, co v ní je.Když si koupíš 2kg masa tak máš několik sklenic.

 
casino
4482 příspěvků 10.10.11 13:16
Navazuji na 15.08.11 20:34

Konečně se mi podařilo RILLETTES ochutnat!
Určitě se vyplatí míti pár skleniček doma v pohotovosti (samozřejmě z dosahu ruky i oka) a myslím, že tímto žabožroutským jídlem, máznutým na našem chlebě, neurazíte ani britskou královnu kdyby u vás neohlášená zaklepala… :-)
Pokud se do RILLETTES, nejlépe zatepla, vmíchá něco málo pomleté uvařené vepřové kůže, tak to bude nééémlich Made in China ze zlatých sedmdesátých… :mrgreen:
A pokud někdo vedle kvalitního vepřového rád i rébusy, tak na víčku té stejné konzervy je také jeden:
Složení: vepřové maso 90% hm., ......... Obsah tuku max.: 37% :think:

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.10.11 16:39
casino píše:
Konečně se mi podařilo RILLETTES ochutnat!
Určitě se vyplatí míti pár skleniček doma v pohotovosti (samozřejmě z dosahu ruky i oka) a myslím, že tímto žabožroutským jídlem, máznutým na našem chlebě, neurazíte ani britskou královnu kdyby u vás neohlášená zaklepala… :-)
Pokud se do RILLETTES, nejlépe zatepla, vmíchá něco málo pomleté uvařené vepřové kůže, tak to bude nééémlich Made in China ze zlatých sedmdesátých… :mrgreen:
A pokud někdo vedle kvalitního vepřového rád i rébusy, tak na víčku té stejné konzervy je také jeden:
Složení: vepřové maso 90% hm., ......... Obsah tuku max.: 37% :think:

Aký rébus? Normálnou a prirodzenou vlastnosťou bravčoviny je, že obsahuje tuk. V tejto bravčovine je ho niečo málo vyše tretiny hmotnosti (treba pripustiť aj možnosť, že výrobok z mäsa je napríklad pripravovaný - opečený, dusený, zaliaty - na dodatočnom tuku a tým je celkový obsah tuku vyšší, ako by zodpovedal len prirodzenému obsahu tuku v mäse )

 
Hladovej
1 příspěvek 18.11.11 06:59
Rillettes
casino píše:
Připomínám toto téma v naději, že se situace na trhu po sedmi letech zlepšila.

Zlepšila. Hlavně se stalo to, že čínský výrobce, jehož lančmíty a vepřovky tu byli v dobách minulých vyhlášené a posléze se k všeobecnému zklamání přestali dovážet, otevřel si u nás výrobní závod pro Evropu. Proto jsou opět na trhu a kvalita je taková, jakou všichni pamatujeme. Konzervy jsou vyrobeny skutečně z masa, po otevření příjemně voní a v neposlední řadě i chutnají. Odkaz na výrobce zde:

Shanghai MaLing (CZECH) a.s. - Produkty

Jen opravdu pozor na onu červeno - bílou napodobeninu (dokonce tuším s čínskými znaky), o které tu už byla řeč, tváří se podobně jen navenek a nedá se to žrát.

Jinak, jak už tu také padlo, většinou lze kvalitní sterilované vepřové ve vlastní šťávě koupit u řezníka, případně třeba i takto od velkořezníka:

Švéda, masa ve skle (tu první vepřovku kupuju za MOC 53 Kč)

Co mě ale moooc zajímá a proč mě Google hodil na tuto diskuzi je Tvoje zmínka o konzervovaných Rillettes. Moc chci ochutnat, kde jsi to koupil? Narazil jsem totiž nedávno na následující recept:

Rillettes de Connerré

a pohrávám si s myšlenkou to vyzkoušet a právě sterilovat (ať už do plechu, nebo do skla). Je skvělý, že už to někdo zkusil a dokonce vyrábí, musí to být naprosto luxusní vepřovka … chci jich mít ve sklepě plnou polici ;) … takže - kde že to roste? A co to koštuje?

 
TommyLee
5 příspěvků 21.12.12 23:43
Nápověda

http://www.stream.cz/…ove-konzervy

tam najdeš odpověď na svou otázku… :)

 
podzim27
31 příspěvků 22.12.12 17:05
vepřová konzerva

Já mylím, že opravdu pořádnou vepřovku v krámě nekoupíš. Já si jí dělám doma sama a je to mňamka. Když budeš chtít recept, tak si dej daninyrecepty a tam je. Opravdu nemá chybu. Já už jinou nechci.

 
blamamka
292 příspěvků 02.01.13 19:00
Vepřová konzerva

No ta tvoje Dano je opravdu moc dobrá.

 
Studánková víla
1 příspěvek 11.01.13 17:46
vepřové ve skle

Minulý týden jsem kupovala domů hotovky na zkoušku, mezi nimi i vepřové. Asi to není klasická konzerva, mají to ve skle a konzervují sterilací, ale podle prodavače i etikety to má výdrž jak konzerva. Zatím jsme zkonzumovali vepřové v mrkvi a masové kuličky v rajské omáčce. Bylo to luxusní, takže jsem i uvěřila, že to dělají bez konzervantů a aditiv, jak psali. Mají to v novém obchůdku, který u nás v Hodkovičkách otevřeli, jmenuje se to Rehberg. A příští týden se u nich stavím zas :-)

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz