Vanilkový cukr

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
ewa
600 příspěvků 16.11.07 22:45
Vanilkový cukr

Můžete mi , prosím, někdo poradit, jak Jamie Oliver dělal vanilkový cukr?
Postup vím, ale kolik cukru a kolik vanilkových lusků???
Prosím, pomozte!

Reakce:
marmelada
1643 příspěvků 16.11.07 23:40
...

já dávám do zavařovací sklenice (0,7 l) dva vanilkové lusky, naplním ji moučkovým cukrem a občas protřepávám. Když doberu do poloviny, ještě dosypu doplna. Myslím, že Jamie to dělal podobně.
Do vyhledavače pod diskusi si dej slovo „vanilka“ nebo „vanilkový cukr“- je tam spousta diskusí na toto téma, už to tady proběhlo.

ewa
600 příspěvků 17.11.07 06:51
Masrmelado,

děkuju za doporučení.Aspoň vím pro příště, jak postupovat.
Ale odpověď na svou otázku jsem bohužel nenašla. Tvůj způsob je tomu asi nejblíž. Jamie totiž rozkrájel vanilku na kousky a pak ji rozsekal spolu s krystal. cukrem, prosel, větší kousky vrátil do mixeru, přisypal další cukr, zase sekal. Nakonec žádné větší kousky nezbyly a on měl jemný vanilkový cukr.

Jenofefa
1315 příspěvků 17.11.07 14:24
Jamie Oliver: Šéfkuchař bez čepice

Vanilkový cukr
1kg jemného cukru
4 vanilkové lusky
Budete potřebovat dobrý mixér. Vložte vanilkové lusky do mixéru, rozmixujte je, setřete stěny mixéru a ještě jednou vše rozmixujte. Přidejte cukr a znovu mixujte asi dvě minuty. Přesejte směs do misky a větší kousky dejte zpět do mixéru a zase je rozmixujte (pokud chcete mít cukr velmi jemný, zopakujte to ještě několikrát). Výsledkem bude jemná směs připomínající popel - tak vypadá pravý vanilkový cukr! Skladujte ho ve vzduchotěsné nádobě. Vydrží vám věčnost.

lydia
1227 příspěvků 17.11.07 16:59
vanilkový cukr

Jeno, ještě bych chtěla dodat, že J.O. radí, kupovat vanilkové lusky mastné, mazlavé a měkké. Ne tvrdé. Jestli má být směs jemná, tak několikrát mixování opakovat. Stačí ale udělat ze 1/4 kg cukru a 1 lusku. Taky vydží do věčnosti.

ewa
600 příspěvků 17.11.07 19:51
...

Jenofefo a Lydie, to je přesně ono!!!
Mockrát děkuju. ewa

ewa
600 příspěvků 17.11.07 19:53
...

Marmelado, teď vidim ten překlep. Omlouvám se ti. ewa

goralka
271 příspěvků 17.11.07 23:08
...

Ak použijete procesor fy Zepter, stačí to mixnúť raz.
A nevydrží večnosť, je tak dobrý, že som ho schopná nasypať všade.

Veronika-sugar
3 příspěvky 22.11.07 04:55
...

Já z toho nedělám vědu. Vanilkový lusk pokrájím na kousky a zasypu ho cukem krupicí. Když spotřebuji, přisypu další a nebá to¨chybu.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.07 07:46
Ewo, ...

… já si koupila nedávno v Plzni u Antonína TARGET = _new . Je to zřejmě novinka, loni ještě nebyl. Je bezva a je to bez práce
P. :-)

marmelada
1643 příspěvků 22.11.07 10:28
Papajo

díky za upozornění. U Antonína nakupuji koření pravidelně na dobírku, ale téhle vanilky jsem si nevšimla. A to tam kupuji vanilkové lusky…

ewa
600 příspěvků 22.11.07 17:10
...

Děkuji vám všem za dobré tipy a informace. ewa

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz