vcera jsem udelal kontrolni odlov nalozeneho masa na uzeni a zjistil jsem, ze ho mam presolene. pristi tyden bych chtel udit zbytek, ale potrebuju se zbavit prebytecne soli. mate nekdo nejaky recept? předem díky všem, kteří se zapojí do diskuze
přesolené maso
by som ho nalozila do octoveho nalevu (pacu ale bez soli ale soli len kustik) trochu, aby sa sol trochu vyplavila trochu zmiernila ( kyslost vyrovnava slanost ).. potom oplachla a nechala obschnut..asi…
zkus před uzením jednotlivé kusy dát do teplé vody, pomalu zahřát asi na 80°C a asi hodinku táhnout. Pak vytáhnout, nechat okapat a až to obeschne šups s tím do udírny. Tak to dělá můj stínový tchán.
v Austrálii se odjakživa nakládalo maso do soli. Dělá se to tradičně
dodnes ač recept pochází z doby předledničkové.
Slanosti masa se pak zbavujeme tak, že se maso napřed důkladně omyje od soli
pod tekoucí vodou.
Potom se vloží do hrnce se studenou vodou, přidá se hnědý ocet, hnědý
cukr, mrkev, cibule, bobkový list, jalovec a hřebíček, pomalu se přivede
k varu a vaří do změknutí.