přesolené maso

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
villalobos
1 příspěvek 04.11.07 19:42
přesolené maso

vcera jsem udelal kontrolni odlov nalozeneho masa na uzeni a zjistil jsem, ze ho mam presolene. pristi tyden bych chtel udit zbytek, ale potrebuju se zbavit prebytecne soli. mate nekdo nejaky recept? předem díky všem, kteří se zapojí do diskuze

Reakce:
 
jolana
5065 příspěvků 05.11.07 08:24
Asi

by som ho nalozila do octoveho nalevu (pacu ale bez soli ale soli len kustik) trochu, aby sa sol trochu vyplavila trochu zmiernila ( kyslost vyrovnava slanost ).. potom oplachla a nechala obschnut..asi…

 
kamilio
551 příspěvků 05.11.07 22:14
a dále

zkus před uzením jednotlivé kusy dát do teplé vody, pomalu zahřát asi na 80°C a asi hodinku táhnout. Pak vytáhnout, nechat okapat a až to obeschne šups s tím do udírny. Tak to dělá můj stínový tchán.

 
esmeralda
4813 příspěvků 05.11.07 22:22
Přesolené maso - Villalobos,

v Austrálii se odjakživa nakládalo maso do soli. Dělá se to tradičně dodnes ač recept pochází z doby předledničkové.
Slanosti masa se pak zbavujeme tak, že se maso napřed důkladně omyje od soli pod tekoucí vodou.
Potom se vloží do hrnce se studenou vodou, přidá se hnědý ocet, hnědý cukr, mrkev, cibule, bobkový list, jalovec a hřebíček, pomalu se přivede k varu a vaří do změknutí.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz