Pokud chcete své milé či milému věnovat originální valentýnské přání, pošlete s týdenním předstihem valentýnské přání v ofrankované obálce na adresu Pošta Milostín, 270 05 … ;o)
Valentýnka
Nemám ráda importované svátky typu Halloween a Valentýn Lásku a hlavně úctu chci dokazovat celoročně, ne jeden den v roce
Sv. Valenýn bude asi těžko import. Karty dostávala už moje babička.
A ač mi bude příští týden 57, trochou romance nikdy nepohrdnu.
Koukni např. sem , kdo neznáš. Přeji všem pěkné valentýnování.
Svátek matek ne, ale před cca 5 lety jsme z recese slavili MDŽ, byla to
psina … Já jsem ta „pionýrka“
s flétnou.
to jste se tedy museli vydovádět Ta dívka vedle Tebe vypadá jako moje dcera.
Dano,
kdo si chce přečíst o valentýnování, tak se může mrknout i zde, Svátek lásky - Svatý
Valentin .
Omlouvám se za nedostatek znalostí. Vycházela jsem z toho, že moje rodina, ačkoliv si na staré tradice velmi potrpí, Valentýna nikdy neslavila. Trochu jsem tedy prostudovala historické prameny. Není to tedy svátek importovaný přímo z Ameriky, jak jsem se mylně domnívala, je to svátek původně Evropský, který se do Ameriky dostal pravděpodobně po Velké francouzské revoluci při deportaci prostitutek a z Ameriky v novější podobě zpět do Evropy Mně osobně ten svátek i nadále připadá afektovaný a konzumní a slavit ho nebudu. Jinak Svátek matek slavím, ten v naší rodině tradici má. Láska mateřská není pomíjivá jako ta mezi mužem a ženou. A už vůbec je mi proti „srsti“, když Valentýna v anglicky mluvících zemích vnucují dětem školou povinným, které o skutečné lásce nemůžou vědět zhola nic