Dostala jsem výzvu, vytvořit nízkokalorické tiramisu. Běžně se kasám výrobkem tady z Labužníka z pomazánkového másla. Zatím jsem vymyslela pouze použití nízkotučného tvarohu namísto pomazánkového másla. Takže zbývá vyřešit cukr (množství, záměna), šlehačka a hlavně piškoty. Šlehačka možná nízkotučným mlékem a želatinou…? Jsem zvědavá, zda finální výrobek bude mít něco společného s tím původním nepůvodním tiramisu.
Tiramisu light
do tiramisu patri plnotucny mascapone. Ja slehacku nedavam a cukr muzes
nahradit umelym sladivem, nebo dej nebo hnedy cukr. A kdyz tam nedas piskoty?
To potom neni tiramisu.
A spatne svedomi uklidni tim, ze pujdes misto 3× tydne, 5× tydne behat.
ahojky.já si na tiramisu peču vlastní korpus z piškotového těsta.rozkrojím 3×.kávu na prolití nesladím a na krémík šlehám 3 šlehajdy a potom postupně zašlehávám 3 odtučněné tvarohy.navrch holandské kakao.cukr je jen v korpusu
nevim, jestli ten recept jeste potrebujes, ale dostala jsem ho, tak
predavam:
1 vanilkovy puding, 1/2 l mleka, 250 g tvarohu, 1 jogurt (vsechno odtucnene),
3 platky zelatiny, na slazeni umele sladidlo
Namoc zelatinu, uvar puding a nech zelatinu v horkem pudingu rozpustit. Nech
vychladnout. Mezitim naslehej tvaroh, jogurt, sladidlo. Potom pridavej po
lzicich puding. Ostatni postup jako u tiramisu.
2. varianta:
1/4 l mleka, 4 platky zelatiny, 40 g cukru, 1 vanilk. puding, vanilkovy lusk,
tuhy snih ze 2 bilku, 100 g tvarohu, 150 g jogurtu.
Zelatinu namocit, polovinu mleka uvarit a pridat zelatinu, osladit. Ve studene
pulce mleka rozmichat puding a pridat k horkemu mleku. Naslehat bilky a opatrne
pridat do odstaveneho mleka. Tvaroh s jogurtem rozmichat a pridat
k pudingovemu kremu.
Nemohu ti zarucit, ze se to povede, nevyzkousela jsem, jenom predavam. Preji
dobrou chut a kdyz vyzkousis, dej vedet.
Ale tiramisu s tvarohem jsem uz jedla a byl velmi dobry. Jak chutna
odtucneny, nevim