je cas smazeneho kvetaku a vubec, proc se mi uz tatarka nevede takova, jako
kdyz jsem ji delavala zamlada? (u me je tento termin diskutabilni, ale fakt se
to jiz da pocitat na roky). kdyz jsem byla mrnava, tak jsem se pod vedenim
tatinka naucila delat takovou enonuno tatarku, ze mi vsichni zavideli.
ale jak leta minula, prestala jsem jist smazena jidla a vsude jinde jsem
nahrazovala tatarku jinymi, jogurtovejsimi, omackami, az jsem nedavno s hruzou
v praxi zjistila, ze uz tatarku udelat neumim!! paprdkovi to rict nesmim,
okamzite by me vydedil, tak prosim poradte vlastni recepisy (majonezu nedelam,
staci jak ji okorenit), aby byla tatarka dobra, lepsi, nejlepsi! dekuju
tatarska omacka
za super rychlou odpoved. jeste jsem zapomnela dodat, ze v soucasne dobe
nevlastnim mixer sakra sakra, jinak to vypada
fakt dobre
Okurku nastrouhej, cibuli nakrájej, kapary nasekej.
Já nedávám kapary ale trošku bílého vína a špetičku cukru.
Triky, asi si budeš myslet, že jsem agent se sekacími roboty. Nejsem.
Přesto bych se přimlouvala, abys jeden, aspoň malý adoptovala. Nedávno jsem
si přikoupila ke svému regulárnímu ještě malého sourozence. Má kapacitu
cca 350 ml a právě třeba na trochu majonézy nebo tatarky je ideální.
Mimoto v něm sekám česnek, petrželku, vyrábím salsu atd… A když byla
vnučka bezzubá, mixovala jsem jí v tom veškerou stravu. Asi dost velkou
výhodou je také fakt, že je to laciné. Za ten svůj jsem platila $16,–.
Ani ho neschovávám a stále na mě kouká z kuchyňské linky. Chtěla jsem
připojit obrázek, ale jednotlivé images byly chráněné, tak připojuji
celou stránku .
… a ještě přidávám čestvě mletý pepř. Místo okurky se dá použít i červená kapie - pak je tatarka jemně růžová.
K dělání tatarky používám většinou majonézu už koupenou - místo vajíček a oleje. Je to rychlejší..