tatarska omacka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
trikolka
383 příspěvků 08.06.05 10:02
tatarska omacka

je cas smazeneho kvetaku a vubec, proc se mi uz tatarka nevede takova, jako kdyz jsem ji delavala zamlada? (u me je tento termin diskutabilni, ale fakt se to jiz da pocitat na roky). kdyz jsem byla mrnava, tak jsem se pod vedenim tatinka naucila delat takovou enonuno tatarku, ze mi vsichni zavideli.
ale jak leta minula, prestala jsem jist smazena jidla a vsude jinde jsem nahrazovala tatarku jinymi, jogurtovejsimi, omackami, az jsem nedavno s hruzou v praxi zjistila, ze uz tatarku udelat neumim!! paprdkovi to rict nesmim, okamzite by me vydedil, tak prosim poradte vlastni recepisy (majonezu nedelam, staci jak ji okorenit), aby byla tatarka dobra, lepsi, nejlepsi! dekuju

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 08.06.05 10:11
Tatarská omáčka

Tříkolko, mrkni sem .

trikolka
383 příspěvků 08.06.05 10:19
dekuju esme

za super rychlou odpoved. jeste jsem zapomnela dodat, ze v soucasne dobe nevlastnim mixer :( sakra sakra, jinak to vypada fakt dobre

daga
30 příspěvků 08.06.05 11:28
Triky

Okurku nastrouhej, cibuli nakrájej, kapary nasekej.
Já nedávám kapary ale trošku bílého vína a špetičku cukru.

esmeralda
4813 příspěvků 09.06.05 00:34
Tatarská omáčka

Triky, asi si budeš myslet, že jsem agent se sekacími roboty. Nejsem. Přesto bych se přimlouvala, abys jeden, aspoň malý adoptovala. Nedávno jsem si přikoupila ke svému regulárnímu ještě malého sourozence. Má kapacitu cca 350 ml a právě třeba na trochu majonézy nebo tatarky je ideální. Mimoto v něm sekám česnek, petrželku, vyrábím salsu atd… A když byla vnučka bezzubá, mixovala jsem jí v tom veškerou stravu. Asi dost velkou výhodou je také fakt, že je to laciné. Za ten svůj jsem platila $16,–.
Ani ho neschovávám a stále na mě kouká z kuchyňské linky. Chtěla jsem připojit obrázek, ale jednotlivé images byly chráněné, tak připojuji celou stránku .

DanaJ
1136 příspěvků 14.06.05 15:08
Používám stejný recept jako esme

… a ještě přidávám čestvě mletý pepř. Místo okurky se dá použít i červená kapie - pak je tatarka jemně růžová.

K dělání tatarky používám většinou majonézu už koupenou - místo vajíček a oleje. Je to rychlejší..

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz