Zdravím, nedávno jsem slyšel o Suši. Viděl jsem, jak se takto suší normální maso doma … Jenomže nevím jak! Neporadil by mně někdo? Díky předem!
suši
Pockmat, suši (sushi) nemá se sušením nic společného. Sushi je japonská záležitost. Do zpracovaných listů z mořských řas (nori) se zabalí uvařená a ochucená rýže a jiné dobroty, například syrové ryby, avokádo, okurky, wasabi pasta atd.. Ty máš asi na mysli JERKY. To je sušené maso.
řekla to, co já teď chtěla napsat, tak jen pošlu odkaz, když už jsem
sem vlezla
sushi a
sashimi od Nowaca
Na Labužníku jsem našla tohle . Myslím že by se to dalo udělat úplně stejně z hovězího.
esmeraldo: jasne, mam na mysli „JERKY“. Jenom jsem nevedel, jak se to jmenuje! Nemate nekdo na toto recept, jak se to dela?
…prodávají v marketech BILLA, je předražené a navíc vypadá úplně jinak, než ho kdysi sušili indiáni a moutainmani…nosili ho s sebou na cesty - nekazilo se a bylo lehké.
Hovězí nebo i krůtí maso se nakrájí na velmi slabé plátky - jako na
carpacio - a posype se např. směsí tří pepřů. Nesolí se, protože ve
stavu usušeném by maso zase natahovalo vodu - takže by se kazilo. Položí se
na nějakou mřížku typu „struhadlo“ - tedy vzduch z obou stran - a cca
3 dny se suší - v létě na vzduchu - v zimě poblíž nebo na topení. Ze
sušeného masa se dělal tzv. PEMIKAM - rozemleté sušené maso smíchané se
směsí sušených lesních plodů, vytvarované do kuliček - velmi výživné,
nekazí se, velmi skladné.
Sušené maso s sebou vozíme na hory kvůli náhlému hladu na sjezdovce
- BEZVA
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
