Šneci

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník sandra02
2 příspěvky 16.04.03 13:49
Šneci

Nevíte někdo, jak si udělat šneky (ne z konzervy)? Dají se nasbírat, kuchyňsky upravit (jak) a uchovat v mrazáku?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 16.04.03 17:41
Sandro...

vím, ale dej mně několik dní, než něco dám dohromady. Šneci jsou tak trošínku složitější. Zatím Tě zdraví,

Babi.

 
Labužník Liva02
31 příspěvků 20.04.03 18:23
I jenoduchá příprava je složitá.

Jí se jenom to, co vidíme, když šnek leze.
Nasbírané šneky vložíme do vroucí vody a povaříme, po chvíli se uvolní z ulity, vytáhneme je vidličkou.
Použijeme pouze nohu, zbytek vyhodíme.
Nasypeme do umyvadla kilo soli a šnečí nohy v soli řádně promneme, abychom se zbavili slizu a opláchneme.
Nyní je vaříme v Papiňáku společně s masoxem minimálně hodinu do měkka.
Teprve nyní jsou připraveni na další kuchyňskou úpravu.
Chutnají jako drštky, kterými se také nahrazují.
Doporučuji připravovat alespoň 100 velkých šneků.

 
Labužník sandra02
2 příspěvky 22.04.03 13:37
Díky za rady...

už se těším, až to vyzkouším, i když poprvé asi udělám míň než stovku.

 
G
10 příspěvků 30.04.03 18:15
Sandro,

miliju šneky, ale nikdy jsem je nepřipravovala sama, je mnohem jednodušší zajít si na ně do restaurace. Takže o přípravě nic moc nevím, nemohu potvrdit ani vyvrátit recept od livie. Jen bych s ní polemizovala o tom, že jsou šneci srovnatelní s dršťkami, to je podle mne nesmysl. Ale proč vlastně reaguju. Jakkoli nic nevím o vlastní přípravě, je mi známo, že před vařením musíš ulovené živočichy nechat v krabici asi týden až deset dnů žít a to zcela o hladu. Důvod je, řekla bych, nasnadě.

 
Labužník Liva02
31 příspěvků 01.05.03 21:56
Pouze uvaření, chutnají jako drštky.

V další úpravě, kterou jsem neuvedl, se nasekají na jemno, smíchají s máslem, česnekem, strouhankou, petrželkou, někdo přidává ještě vařený žloutek, morek, sardelku a vloží
se zpět do vyvařených ulit /voda s octem a solí/, vytřených máslem, vršek ulity možno
posypat sýrem, já mám nejraději oštěpek a dají se zapést do
trouby nebo pod gril. Dobří jsou též obalení v trojobalu, nebo v těstíčku a upečení
na másle, posypepe petrželkou a pokapeme citronem, potom chutnají podobně jako nejlepší houby.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz