Nevíte někdo, jak si udělat šneky (ne z konzervy)? Dají se nasbírat, kuchyňsky upravit (jak) a uchovat v mrazáku?
Šneci
vím, ale dej mně několik dní, než něco dám dohromady. Šneci jsou tak trošínku složitější. Zatím Tě zdraví,
Babi.
Jí se jenom to, co vidíme, když šnek leze.
Nasbírané šneky vložíme do vroucí vody a povaříme, po chvíli se uvolní
z ulity, vytáhneme je vidličkou.
Použijeme pouze nohu, zbytek vyhodíme.
Nasypeme do umyvadla kilo soli a šnečí nohy v soli řádně promneme,
abychom se zbavili slizu a opláchneme.
Nyní je vaříme v Papiňáku společně s masoxem minimálně hodinu do
měkka.
Teprve nyní jsou připraveni na další kuchyňskou úpravu.
Chutnají jako drštky, kterými se také nahrazují.
Doporučuji připravovat alespoň 100 velkých šneků.
miliju šneky, ale nikdy jsem je nepřipravovala sama, je mnohem jednodušší zajít si na ně do restaurace. Takže o přípravě nic moc nevím, nemohu potvrdit ani vyvrátit recept od livie. Jen bych s ní polemizovala o tom, že jsou šneci srovnatelní s dršťkami, to je podle mne nesmysl. Ale proč vlastně reaguju. Jakkoli nic nevím o vlastní přípravě, je mi známo, že před vařením musíš ulovené živočichy nechat v krabici asi týden až deset dnů žít a to zcela o hladu. Důvod je, řekla bych, nasnadě.
V další úpravě, kterou jsem neuvedl, se nasekají na jemno, smíchají
s máslem, česnekem, strouhankou, petrželkou, někdo přidává ještě
vařený žloutek, morek, sardelku a vloží
se zpět do vyvařených ulit /voda s octem a solí/, vytřených máslem,
vršek ulity možno
posypat sýrem, já mám nejraději oštěpek a dají se zapést do
trouby nebo pod gril. Dobří jsou též obalení v trojobalu, nebo
v těstíčku a upečení
na másle, posypepe petrželkou a pokapeme citronem, potom chutnají podobně
jako nejlepší houby.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
