potrebovala bych poradit, vratila jsem se z dovolene z Egypta. V hotelu meli ryzi na tisic zpusobu a byla vyborna i jako hlavni jidlo. Nemohl by mi nekdo poradit, jak udelat ryzi na ruzne zpusoby jako prilohu. Pokazde mela jinou chut. diky moc
ryze
…z labužníka
(vyjma tarhoni).....a pošlu ti sem ještě interhotelové přílohy + to, co
kde najdu, třeba se mi podaří se Ti trefit i do správné chuti (a určitě
odepíšou i ostatní labužníci)
jak je vidět, vyhledavač není tak funkční, jak by měl, čili tady máš odkaz přímo na rýžové přílohy na labužníku…
Ryžu uvaríme vo vode so soľou (ako cestoviny), scedíme, prepláchneme a
necháme odkvapkať. Na oleji opražíme zelenú papriku pokrájanú na tenké
prúžky, po chvíli pridáme nadrobno pokrájané paradajky, soľ, mleté
čierne korenie a korenie gyros. Vsypeme ryžu, premiešame, podľa potreby
prichutíme a necháme chvíľu zakryté odpočinúť. Je výborná k mäsu,
ale aj samotná.
Prajem dobrú chuť!
luba
četla jsem Tvůj recept na rýži s rozinkami. U nás v jídelně ji
dělají ješte snad s kari či kurkumou, že je i krásně žluťoučká.
Nevím, kdy a v jakém množství bych měla koření přidat, aby mi to
vyšlo.
Díky
keď farbíš kurkumou, stačí jej veľmi málo, na ryžu pre 4 osoby na špičku okrúhleho noža - ale aby sa dobre rozpustila a farbila, potrebuje tuk (maslo, trochu oleja - aspoň za čajovú lyžičku)
a vyskúšaj šafrán (ešte menej)
- buď dopredu rozmiešať v troche vody a vliať - dá rovnomernú farbu
- alebo vhodiť rovno do ryže a zamiešať, vtedy zafarbí v okolí svojich vlákien
fujtajbl - dovedeš si představit modrou rýži na talíři…brr…to by chtělo k tomu ještě trochu špenátu
není rýže jako rýže,vše zálaží na její kvalitě.Je i rýže
ktérá je žlutá.Jsou rýže ze kerých je kaše.Také je rýže která se
těžko rozváří.Chce to jen zkoušet která rýže se na co hodí .
Recept nemusí být vše.
dokážem )
a vraj Alfred Hitchcock na nejakej svojej recepcii nechal kuchárov pripraviť všetky jedlá v odtieňoch modrej. Iné Psycho
hlavne existuje nepreberny mnozstvi druhu ryze a kazda se hodi na neco jinyho. u nas jsem zatim narazila cca na tri nebo ctyri druhy (dlouhozrnna, kulata, jasminova a sem tam i na italske rizoto).
dekuji za pomoc, neco vyzkousim. ja nejradeji pouzivam smes divoke a parbolizovane, jen ted jsem chtela vyzkouset neco noveho.
…i mi už před časem poradil Kltko a ač jsem tomu nevěřil, tak se ve finále ukázalo, že velmi dobře. Posuď sama, tato rýže má i příjemnou chuť. Jen tentokrát zapoměl podotknout, že je vhodné vařit rýži i s nějakým tím „klinčekem“ (hřebíčkem) - zmírňuje případnou štiplavost:
moc pekne sa vydarilo! )
ryža je chuťovo veľmi neutrálnou potravinou, preto vezme chuť od
čohokoľvek pridaného, takže či hrebíček, majorán, škoricu, alebo len
soľ, cukor… každému podľa chuti
a osobne dávam prednosť pikantnejším podobám jedál, takže prípadnú
slabú „pikantnosť“ kurkumy nepotrebujem vyvažovať - ani keď farbím do
sladkých jedál
Ale som rád, že tip poslúžil )
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
