Nevite nekdo kde jsou tady na Labuznikovi recepty do mikrovlnky. My mame mikrovlnku asi 5 roku, kupovali jsme ji kvuli popkornu a dodnes vni delame jenom popkorn a ohrivame. Tak si myslim, ze je nacase zacit ji pouzivat i na neco jineho. Diky
Mikrovlnka
snažila jsem se vložit do vyhledávače nějaká
slova , která by charakterizovala mikrovlnku, snad Ti to pomůže, pokud
některý s „vlněním“ nemá nic společného, nebo se jedná jen o ohřev
v mikrovlnce (např. Habanovy zapékané špagety), tak mi to odpusť,
prosím
Lindaa, v Labužnikovy som zatiaľ našla len jeden , a to je recept od Linda - Ris a´lamand - dezerty.
Na iných stránkach s receptami som našla tieto:
Gulášová polievka z mikrovlnky:
Suroviny:
100 g hovädzieho mäsa, zemiaky, 1 lyžica masla, 1 a pol zelenej papriky,
1 a pol červenej papriky, 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku,
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku, pol čajovej lyžičky polohrubej
múky, 500 ml mäsového vývaru, pol čajovej lyžičky rasce, 1 a pol
čajovej lyžičky sladkej mletej papriky, 1 štipka sušeného majoránu,
2 štipky ružovej papriky, mleté čierne korenie, soľ.
Postup:
Mäso nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme, nasekáme a spolu s mäsom a
maslom vložíme do veľkej nádoby. Dusíme 3 minúty pri výkone 600 W.
Mäso poprášime mletou paprikou a múkou a primiešame paradajkový pretlak.
Dusíme prikryté ďalšiu minútu pri výkone 500 W. Zalejeme mäsovým
vývarom. Cesnak olúpeme, prelisujeme a spolu s rascou a majoránom dáme do
polievky. Varíme prikryté 6 minút pri výkone 500 W. Medzitým obielime a
umyjeme zemiaky. Papriku umyjeme, očistíme, odstránime zrnká a žilky.
Všetko nakrájame na malé kocky a vložíme do polievky. Dovaríme prikryté
za 9 minút pri výkone 600 W. Ochutíme soľou, čiernym korením a ružovou
mletou paprikou.
VAŘENÉ BRAMBORY:
Oloupané a nakrájené brambory (2 porce) dát do misky, oprat, vodu slít,
dát 4 lžíce vody, osolit, event.přidat kmín a při ca.600W vařit
přiklopené 7-9 minut.Doba je odvislá od množství a druhu brambor.
Rýže:
přebranou, opláchnutou rýži dám do mísy, zaliji vodou, trošičku omastím
, osolím a 15 minut na plný výkon vařím. Po dovaření ještě zapnu
15 minut na rozmrazování.Je velice chutná a bez žádného
nádobí.Doporučuji vyzkoušet.
hrnkové knedlíky z mikrovlnky:
1 hrnek hrubé mouky, 1 žloutek, 1 hrnek mléka, 1 rohlík nebo houska na
kostičky, 1 bílek ušlehaný do sněhu, špetka soli
Všechno smícháme, bílek do těsta naposled, a vlijeme do vymaštěných
hrnečků. Plníme asi do 2/3, knedlíky nabydou. Můžeme přikrýt folií do
mikrovlnky. Na plný výkon trouby vaříme asi 3-5 minut. (Přesný čas si
nepamatuji, knedlíky prostě přestanou být na povrchu mazlavé a vylézají
z hrnečků.) Úplně nejlepší jsou čerstvé, druhý den už jen na
zamíchání s vajíčky.
Ďábelská kuřecí játra:
cca 450g kuřecích jater, 2 stroužky česneku, 100g másla, 100g chlebové
strouhanky (lze nahradit houskovou), 6 lžic dijonské hořčice (kremžská je
taky dobrá), 1 lžíce jemně nasekané cibule (Šalotka nebo jarní cibulka
jsou lepší), 1 lžíce jemně nasekané petržele, 2 lžíčky worcestrové
omáčkypepř, sůl
Kuřecí játra očistíme, opláchneme studenou vodou a rozkrojíme na
poloviny. Česnek prolisujeme. Máslo dáme do větší skleněné misky (1,2l)
a zahřejeme při plném výkonu 1-2 minuty, až se rozpustí. Polovinou másla
vymažeme mělkou kulatou nádobu. Do zbytku másla vmícháme hořčici,
nasekanou cibuli a petržel, prolisovaný česnek, worcestrovou omáčku,
osolíme a opepříme, dobře promícháme. Kousky kuřecích jater namáčíme
nejdříve v připravené směsy a pak obalujeme ve strouhance. Obalená játra
rozložíme do nádyby vymazané rozpuštěným máslem a obrátíme je, aby se
v másle obalila. Nezakryté upravujeme při středním výkonu 7-9 minut,
dokud nejsou játra měkká. Pozor na převaření. Vhodná příloha: Hranolky,
brambory, tatarka a čerstvá zelenina
A ja osobne čo zvyknem robievať v mikro, tak to je puding,
zohriať mlieko, pridať rozrobený puding v mlieku a za občasného miešania
variť do zhustnutia.
nejdřív se Ti omlouvám, že jsem z Tebe udělala nechtíc Lindadu a pak tu mám ještě jeden odkaz na stránky, který Ti posílá Vali: recepty pro MW
ahoj lindo,
nabizim rychly knedlik v MW: 1 hrnek polohrube mouky, 1 hrnek mleka,
1 vajicko-cele, 2 housky nebo rohliky nakrajene na kosticky, trochu soli, 1/2
kostky drozdi a malinko cukru-na pripravu kvasku.
v trosce mleka udelas kvasek a potom vse smichas dohromady a nechas vykynout,
ja to delam v mise na kynuti, ale verim, ze se to da zvladnou i jinak. testo
je tekute i po vykynuti, pak ho vleju do silikonove nadoby, zvol si nadobu
jakou mas do MW, podle toho budes mit tvar knedliku…no a pak uz sup do MW.
v me nadobe je to 8 min pri vykonu 750 W. Do knedliku se muze zamichat i na
kosticky nakrajena cervena paprika, pokud planujes knedliky ke gulasi, pokud
k necemu jinemu, muzes zamichat petrzilku nebo trochu koreni, ktere je
dominantni i v omacce, jen at je ho videt, myslela jsem tim treba kousky
libecku, nebo majoranky nebo nebo nebo…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
