PIZZANKY,PIZZICKY!!!shanim rychlou radu k priprave

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník kocka02
15 příspěvků 11.04.05 12:07
PIZZANKY,PIZZICKY!!!shanim rychlou radu k priprave

Ahoj hledam podrobny recept na „rolovane“pizzicky z listoveho testa, jak tluste ma byt rozvalene testo, na jakou teplotu pect a z jakeho mnozstvi testa pro jake mnozstvi lidi?DIKY MOOOOC


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 12.04.05 00:29
egg pizza roll-ups

zde …Po napsání pizza roll-ups do vyhledávače Ti jich určitě vypadne daleko víc… :-)

 
im52
16 příspěvků 13.04.05 19:24
PIZZANKY,PIZZICKY

Listkové těsto rozpůlím, aby se líp rozválelo na dost tenko.Pak pokladu plátky tvrdého sýra, na to kolečka salámu - raději měkčí.Pokapu chilli omáčkou pro pikantnost. Pevně sroluji a krájím asi 1cm plátky, které položím na plech vyložený pečícím papírem.Jsou to dvě rolády na dva plechy.Pro kolik lidí nevím, mé dvě děti jsou schopny to sníst sami.

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.04.05 22:36
PIZZANKY,PIZZICKY!!!shanim rychlou radu k priprave

Kočko, receptů na rolované listové těsto máš už asi dost, ale nikdo ti neodpověděl na dotaz jak tlusté má být. V mrazáku mám pláty už rozválené (komerčně), tak jsem si zašla do garáže pro šupléru a změřila tloušťku: je to přesně 1,8 mm. I když tohle rychlé občerstvení dělám často, množství je těžké odhadnout. Záleží na tom jak pažravé máš strávníky.
U nás nezbyde nikdy nic. Ale kvůli méně než aspoň třem čtvercům (25 krát 25 cm) se mi nechce roztápět trouba.

 
penda
4752 příspěvků 13.04.05 22:43
a proč třeba nepoužít polotovar

…a vzít na to lasaně (lazáně)??? nebylo by to daleko snazší?… ;-)

 
Labužník kocka02
15 příspěvků 14.04.05 10:43
...

MOC vam vsem dekuji, jeste se chci zepta, ten plat 25*25 cm srolujes do jedne rolady?diky

 
esmeralda
4813 příspěvků 14.04.05 22:36
PIZZANKY,PIZZICKY!!!shanim rychlou radu k priprave

Kočko, musela jsem se usmát. Taky nemáš na klávesnici „krát“. Ale já už to vymyslela. Přeci písmeno „x“. Ano, ten plát z listového těsta 25 cm x 25 cm naplním, sbalím celý a pak ho nakrájím na kolečka asi tak jeden a půl centimetru (pro šupléru už nejdu), dám na plech řeznou stranou nahoru a peču.

 
DanaJ
1136 příspěvků 15.04.05 13:05
V životě jsem nic takového...

… nedělala, ale tu teplotu Ti poradím. Listové těsto se peče minimálně na 220°C. A ono pak úplně dokonale naskočí. Ještě jedna rada na listové těsto: polejt pekáč vodou a chvilinku počkat než voda steče a NEOTÍRAT do sucha. Pak se jim také lépe skáče. Mají rády vlhko.

 
Berdie
12 příspěvků 23.05.05 20:05
Listoví šneci

Také jsem hledala recept na tuhle dobrůtku.
Tak přispěju se svojí troškou do mlýna - našla jsem tento recept
Suroviny:
1 balíček listového těsta, 20dkg krájeného měkkého salámu, 30dkg Nivy, jedno vejce na potření

Těsto vyválíme na obdélník cca 4mm silný, poklademe kolečky salámu a postrouháme Nivou. Těsto pevně stočíme do rolády ze které odkrajujeme asi 0,5cm silné plátky. Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem dozlatova.
Vinikající rychlé pohoštění. Doporučuju udělat z dvojité dávky - zmizí okamžitě.
Nejlepší jso ještě teplí!!!!
Jmenuje se to Listoví šneci
 Mňam


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz