Sladké rolády

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Taanka
107 příspěvků 07.04.11 14:52
Rolády

Dobrý den, chci upéct poprvé v životě nějakou sladkou roládu a mám dotaz ohledně těsta: V některých receptech se dělá jenom z bílků, v některých z celých vajec dohromady a v některých se zase šlehají zvlášť žloutky a zvlášť bílky do sněhu :) Někde se taky přidává mouka a někde ne.. Jsem z toho docela zmatená - jak to ovlivní chuť těsta a jeho konzistenci? A který postup byste mi doporučili jako nejjednodušší a nejlepší :-) ??? Moc děkuji

Reakce:
di
2451 příspěvků 07.04.11 15:09

Třeba by Vám pomohl tenhle článek? http://www.labuznik.com/article.php?…
Osobně moc rolády nepeču, doma mi to nejedí.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.04.11 17:21
Taanko,

onehdy jsem měl stejné dilema, protože jsem pekl roládu také poprvé. Ale podařilo se mi najít těsto, které se dá srolovat bez různých fíglů (jako předrolování a podobně) a roláda se mi podařila hned napoprvé bez problémů. Tady je recept a postup, který jsem použil, krok za krokem i s fotkama:

http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?…

Ať se ti zadaří! :-)

Taanka
107 příspěvků 08.04.11 10:21

:-D V obou receptech, co jste mi poslali, se šlehá sníh - tomu jsem se právě chtěla vyhnout.. Asi jsem věděla proč, protože můj SNÍH mi na plech doslova vytekl :) Navíc jsem chtěla do těsta zamíchat strouhané ořechy-jde to vůbec udělat nějak ROVNOMĚRNĚ ??? Místy jsem je totiž neměla vůbec a místy tam byly ořechové hroudy.. No, péct jsem to dala stejně a bylo to vynikající, snědlo se všechno.. Akorát to nebyla roláda :mrgreen: Snad bude další pokus lepší..

lydia
1227 příspěvků 08.04.11 13:38

Taanko, podívej se na tento recept http://www.labuznik.com/recipe.php?…. Měla jsem období, kdy jsem z rolád dělala trochu lepší palačinky, teď se mi každá roláda podaří :-) .
Kromě této rolády dělám roládu z celých vajec, přesný recept nemám po ruce, ale když budeš chtít, tak napíšu. Důležité je, vejce šlehat dlouho, já šlehám asi 15.

Taanka
107 příspěvků 08.04.11 18:13

15? To myslíte jako 15 minut? To snad ne :-) O recept na tu roládu z celých vajec bych zájem určitě měla, můžete mi to poslat třeba jako zprávu..
Jinak mě rozesmálo to „trochu lepší palačinky“. Já když jsem ochutnala první sousto svého výtvoru, tak mě hned napadlo - sakra, míchaná vejce s cukrem :mrgreen: Ty ořechy to naštěstí zachránily, ale bez nich si to popravdě nedovedu představit.. V hodně receptech jsou právě jen vejce + třeba lžíce kakaa. Nechutná to pak opravdu jak sladká omeleta :-)???

lydia
1227 příspěvků 11.04.11 15:50
Roláda z celých vajec

Taanko, přidala jsem dnes recept na tuto roládu. Přeji, aby se ti podařila a aby chutnala. L.

Taanka
107 příspěvků 11.04.11 20:18

Dobrý den, děkuji za recept, roláda podle něj vypadá dobře a jednoduše :) Jenom se ještě zeptám - projeví se nějak na chuti těsta ten způsob přípravy? Jestli je třeba měkčí, sušší apod :-) Děkuji

lydia
1227 příspěvků 13.04.11 13:41

Taanko, roláda je vláčná, není tak suchá jako piškot, protože se přidá olej a dodrží-li se postup, tak se neláme.
 http://www.labuznik.com/…elych-vajec/?…

Taanka
107 příspěvků 02.05.11 16:31

Tak roláda se včera konečně povedla a byla výborná :-D :potlesk: Ještě jednou děkuji

lydia
1227 příspěvků 06.05.11 15:02

Taanko, těší mě :-)

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz