Čirý hovězí vývar

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
RR
45 příspěvků 04.12.10 11:47
Čirý hovězí vývar

Poraďte prosím, jak dosáhnout čirého vývaru. Vzal jsem asi 2 kg hovězích masitých kostí, zalil je studenou vodou, přidal zeleninu, osmahlou cibuli a vařil na nejmenším ohni 3 hodiny. Výsledkem je nechutně zakalená, zašedlá voda jak z nádobí. Nelíbí!

Reakce:
casino
4483 příspěvků 04.12.10 12:50

Rozšlehat vaječný bílek (NE SNÍH!!!), na to množství masa asi 3ks, vlít do vlažné „náčeňové vody“, za mírného míchání přivést k varu, nechat sednout a ocedit přes utěrku, nebo jemné síto. Rychlejší je, napřed stáhnout (přes ten filtr) čirý vývar nad sedimentem a teprve následně ocedit ten kal.

phansen
18 příspěvků 08.12.10 06:04

nechat přejít varem až se vysráží bílkoviny a dát do nové vody.Druhá možnost a nejlepší je vařit v „pomalém hrnci“ - naprosto čistá polévka.

casino
4483 příspěvků 08.12.10 07:59
phansen

…asi víte, proč se NA POLÉVKU vkládá maso do STUDENÉ vody. Proč by se tedy měl posléze základ budoucí polévky nepoužít, se mi zdá kontraproduktivní…
Jiná věc je sbírání vysrážených bílkovin.

jaga13
399 příspěvků 08.12.10 08:06
Phasen

…ale pokud jde o vývar, tak bych ten první neodstraňovala… dávám taky vařit do studené vody, většinou hovězí žebra. Nedávno jsem koupila v marketu 2 balíčky, doma zjistila, že jedna žebra jsou z býčka českého, druhá německého. Rozdíl byl patrný už za syrova, chuť po uvaření byla taky rozdílná, testovalo pár lidí, zvítězilo německé dobytče :cry:. Vařím v normálním hrnci, ale velice pomalu, 5-6 hodin, zeleninu přidávám v poslední hodince varu, mívám čirý, voňavý vývar.

jaga13
399 příspěvků 08.12.10 08:07
Phansen

2× omluva, casino bylo rychlejší, a za zkomolení nicku :oops:

oldsoft
682 příspěvků 11.01.11 17:30
Dadala

Ja to resil tak, ze jsem si v Dadalove kucharce nasel metody cisteni vyvaru a nakonac jsem si vybral tu s rozdrcenou vajecnou skorapkou, vysledek byl excelentni. Prosim, pouzij Google, primy odkaz z mobilu nemohu vlozit (a Dadalova kucharka nefunguje v Opere).

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz