Ahoj , chtěla bych se zeptat jestli je ricotta sýr něco podobného jako cottage ? Scháněla jsem ricottu ale nesehnala, co máohu použít jako náhradu ? Děkuji …
Ricotta- cottage
Suzanko, pokud vím, ricotta je jemný čerstvý sýr podobný Lučině a dělá se z něj Tiramisu. Já ho kvůli vysoké ceně nahrazuju lučinou nebo tučným tvarohem. Cottage je taky čerstvý sýr, ale složen z měkounkých „zrnek“, které plavou v řídkém tvarůžku a je výborný s měkkým chlebem nebo bramborami na loupačku.
nezapomínejte občas mrknout do ingrediencí …přeji krásný víkend..u nás již prázdninový......
Do ingrediencí jsem koukala, dozvěděla jsem se však jen co je Ricotta, Cottage tam bohužel není … ale stejnak děkuju za odpovědi
RICOTTA - Italský tvaroh
Je podobná českému tvarohu, je však jemnější a není kyselá.
Je to ideální pokrm pro ty, kdo se chtějí řídit zá:,–(ami moderní
zdravé výživy
Italská ricotta se nevyrábí z kyselého mléka, jako český tvaroh, ale ze
syrovátky, která zůstává po výrobě sýra, tj. ze sladké syrovátky, a to
tak, že se syrovátka zahřeje a nechá se koagulovat. Ricotta obsahuje proto
jen mléčné albuminy, a ne kasein. Je tudíž velmi snadno stravitelná,
vhodná i pro kojence a pro nemocné.
Má vysokou nutriční hodnotu, nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a je
lehce stravitelná.
Mezi všemi mléčnými výrobky je to ten produkt, který obsahuje nejmenší
množství tuku.
Obsahuje hodně vápníku, fosforu a vitaminu A a B2.
Je vhodná i pro diabetiky.
Neuvolňuje syrovátku jako tvaroh, v průběhu doby se chuť nemění.
Plně nahradí tvaroh při jakékoliv kuchyňské úpravě.
Výborná je i samostatná.
Hodí se pro přípravu moučníků, dezertů a různých pomazánek.
S trochou marmelády je dobrá jako svačina pro malé děti.
MASCARPONE - jemný, smetanový krém
Je to jemný, smetanový krém určený především pro cukrárny na výrobu
typických italských zákusků Tiramisu. Tiramisu nelze připravovat bez
Mascarpone. Mascarpone se může použít k vylepšení omáček,
cukrářských krémů a nahradí i máslo na bílé pečivo.
Případné použití Mascarpone jinak, než pro cukrářské účely
Bramborová kaše bude chutnější a jemnější, když ji dochutíte krémem
Mascarpone
Jestli Vám zbyla zeleninová polévka, rozmixujte ji a přidejte Mascarpone.
Připravíte tak jemnou smetanovou polévku.
Do hotového rizota přidejte před podáváním 1 nebo 2 lžíce krému
Mascarpone a zamíchejte. Rizoto bude mnohem jemnější a chutnější.
Smíchejte Mascarpone s kousky čokolády nebo sušeným ovocem a namažte na
chleba nebo piškoty: připravíte tak rychlou a výživnou svačinu pro
děti.
Rajská omáčka je kyselá - Zjemněte ji přidáním jedné lžičky
Mascarpone.
Máte-li rádi vařenou kukuřici s máslem, vyzkoušejte ji také
s Mascarpone.
Tolik k diskutovanému problému.Našel jsem to kdysi na jednom webu a uschoval
pro další použití.Zdraví Hydraulik