Ricotta- cottage

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
suzanka
161 příspěvků 25.06.04 10:17
Ricotta- cottage

Ahoj , chtěla bych se zeptat jestli je ricotta sýr něco podobného jako cottage ? Scháněla jsem ricottu ale nesehnala, co máohu použít jako náhradu ? Děkuji …

Reakce:
 
alouch
56 příspěvků 25.06.04 10:23
Ricotta

Suzanko, pokud vím, ricotta je jemný čerstvý sýr podobný Lučině a dělá se z něj Tiramisu. Já ho kvůli vysoké ceně nahrazuju lučinou nebo tučným tvarohem. Cottage je taky čerstvý sýr, ale složen z měkounkých „zrnek“, které plavou v řídkém tvarůžku a je výborný s měkkým chlebem nebo bramborami na loupačku.

 
penda
4752 příspěvků 25.06.04 12:07
holky,

nezapomínejte občas mrknout do ingrediencí …přeji krásný víkend..u nás již prázdninový......

 
suzanka
161 příspěvků 25.06.04 14:07
...

Do ingrediencí jsem koukala, dozvěděla jsem se však jen co je Ricotta, Cottage tam bohužel není … ale stejnak děkuju za odpovědi

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 26.06.04 10:44
Tiramisu

Na Tiramisu je potreba Mascarpone a ne Riccota.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 26.06.04 10:44
oprava

Ricotta

 
hydraulik
54 příspěvků 26.06.04 21:29
Ricotta

RICOTTA - Italský tvaroh
Je podobná českému tvarohu, je však jemnější a není kyselá.
Je to ideální pokrm pro ty, kdo se chtějí řídit zá:,–(ami moderní zdravé výživy
Italská ricotta se nevyrábí z kyselého mléka, jako český tvaroh, ale ze syrovátky, která zůstává po výrobě sýra, tj. ze sladké syrovátky, a to tak, že se syrovátka zahřeje a nechá se koagulovat. Ricotta obsahuje proto jen mléčné albuminy, a ne kasein. Je tudíž velmi snadno stravitelná, vhodná i pro kojence a pro nemocné.
Má vysokou nutriční hodnotu, nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a je lehce stravitelná.
Mezi všemi mléčnými výrobky je to ten produkt, který obsahuje nejmenší množství tuku.
Obsahuje hodně vápníku, fosforu a vitaminu A a B2.
Je vhodná i pro diabetiky.
Neuvolňuje syrovátku jako tvaroh, v průběhu doby se chuť nemění.
Plně nahradí tvaroh při jakékoliv kuchyňské úpravě.
Výborná je i samostatná.
Hodí se pro přípravu moučníků, dezertů a různých pomazánek.
S trochou marmelády je dobrá jako svačina pro malé děti.

MASCARPONE - jemný, smetanový krém

Je to jemný, smetanový krém určený především pro cukrárny na výrobu typických italských zákusků Tiramisu. Tiramisu nelze připravovat bez Mascarpone. Mascarpone se může použít k vylepšení omáček, cukrářských krémů a nahradí i máslo na bílé pečivo.
Případné použití Mascarpone jinak, než pro cukrářské účely
Bramborová kaše bude chutnější a jemnější, když ji dochutíte krémem Mascarpone
Jestli Vám zbyla zeleninová polévka, rozmixujte ji a přidejte Mascarpone. Připravíte tak jemnou smetanovou polévku.
Do hotového rizota přidejte před podáváním 1 nebo 2 lžíce krému Mascarpone a zamíchejte. Rizoto bude mnohem jemnější a chutnější.
Smíchejte Mascarpone s kousky čokolády nebo sušeným ovocem a namažte na chleba nebo piškoty: připravíte tak rychlou a výživnou svačinu pro děti.
Rajská omáčka je kyselá - Zjemněte ji přidáním jedné lžičky Mascarpone.
Máte-li rádi vařenou kukuřici s máslem, vyzkoušejte ji také s Mascarpone.
Tolik k diskutovanému problému.Našel jsem to kdysi na jednom webu a uschoval pro další použití.Zdraví Hydraulik

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz