Sýrová omáčka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
letni.den
1 příspěvek 21.06.04 14:56
Sýrová omáčka

Prosím moc io radu, jak uvařit dobrou sýrovou omáčku tak, aby v ní nebyly kousičky nerozpuštěného sýra. Me se to zatim nepovedlo. Díky moc


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Kari
545 příspěvků 21.06.04 16:22
Sýrová omáčka

Letní.den, já dělám sýrovou omáčku tak, že rozehřeji máslo nebo jiný tuk, zaliji mlékem a přidám tavený sýr a koření, pak nechám pod pokličkou probublávat. Většinou se sýr rozpustí varem sám a když ne tak to rozšlehám metlou nebo mixérem. Někdy přidávám i nastrouhaný tvrdý sýr a ten se mi také vždy varem rozpustí dohladka. Takže jsem ti asi moc neporadila, ale třeba se najde někdo zkušený z labužníků a pochopí, co děláš za chybu. Já to nevím. Asi také záleží na druhu sýra, já používám z tvrdých většinou eidam nebo ementál či nivu. Přeji krásné odpoledne.

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.06.04 01:00
Sýrová omáčka

Když se sýr nechce rozpustit, znamená to (podle mne) že v něm není dost tuku. Sýry mají normálně kolem 35% tuku. Nízkotučné asi nejsou za tímto účelem vhodné. Zkus to. A na míchání, jsem zjistila, je lepší metlička než vařečka.

 
alouch
56 příspěvků 22.06.04 08:22
Sýrová omáčka

U nás je oblíbená tato: udělám klasický bešamel - světlou jíšku z másla a hladké mouky zaleju mlékem, dobře prošlehám metlou a provařím asi 10 minut. Pak sundám z ohně a přidám Blaťácké zlato nakrájené na kousky, přikryju pokličkou a chvíli nechám. Za pár minut je sýr rozměklý a stačí to jen promíchat metličkou, přidat sůl, libovolné koření, bylinkovou kostku, čerstvé bylinky, podušené žampiony, nivu, pokrájenou šunku.....Používám na těstoviny, na vařenou brokolici, na lasagne, na jemná grilovaná masíčka atd.

 
Bunter
457 příspěvků 29.06.04 00:42
...

Alouch,Esmeralda i Kari mají pravdu,tak se to dělá a nemá to chybu…kdo s tím však nemá praxi by se měl držet návodu od Kari,jelikož tavouš se rozpustí vždycky a nedělá pucky.

 
Kopretinka
565 příspěvků 08.07.04 08:22
:o)

Já používám na sýrovou omáčku buď apetito a nebo pokud ji dělám z tvrdého sýra tak 45% Eidam ,který nastrouhám na jemno. Nedělají se hrudky a je to rychleji hotové


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz