ahoj, nezná někdo recept na takový ten pravý větrníkový krém? dík
větrníkový krém
Posilam Ti muj recept na plneni vetrniku. Vyzkousej a uvidis zda Ti bude chutnat.
Vanilkový krém:
Dáme vařit 3/4 litru vody, kterou si rozdělíme na dvě části. Do jedné
části vlažné vody rozkvedláme (třeba vidličkou) pudinkové prášky.
Do druhé části vody dáme 3 lžíce krystalového cukru a jeden vanilkový
cukr a přivedeme ji do varu.
Pak do vařící vody s cukrem vlijeme rozkvedlané pudinkové prášky a
mícháme asi tak 3 minuty.
Uvařený hustý pudink odstavíme z plotny, ale stále ho mícháme, aby se
nám nevytvořil škraloup.
Do vychladlého pudinku přidáme asi 2 štamprlátka rumu a
promícháme.
Do předem dobře utřeného másla pomalu po lžičkách přidáváme
vychladlý pudink.
Krém vymícháme dohladka a plníme jednu část rozkrojených vychladlých
vvetrniku.
Druhou částí větrnik lehce přiklopíme.
Hotové můžeme posypat jenom cukrem, nebo polít polevou.
At Ti chutnaji!!
Pampeliško, kolik pudinků a kolik másla? A velmi mě zaujala ta voda, já dělám na 6 dl mléka 2 pudinky + 250g másla, je osvědčený, lehký a dobrý, ale myslím, že s vodou bude ještě lehčí!
Zdravim Te a moc se omlouvam za nejasne vysvetleni receptu.
Na krem davam: 6dl vody, 2 vanilkove pudinky a jedno cele(250 g ) maslo
Preji krasny slunecni den a at ti vetrniky chutnaji.
dík za příspěvky. Máte sice dobrý recept, ale to není zrovna ten, kterým se plní ty velké větrníky prodávané v cukrárnách. Ty jsou naplněné 2 vrstvy krémů, jedna je hodně sladka karamelová a druhá je vyrobena určitě ze šlehačky + … Tak jestli někdo víte, napiste. dík cukrářky
Aňo, už mnohokrát jsem se pokoušela o pravý větrník jako z naší
oblíbené cukrárny. Zatím nejpodobnější byl: 1. krém - osvědčený
pudinkový (viz níže) udělaný z Karamelového pudinku Oetker.
2.krém - normální šlehačka. Byly dobré, ale přesně ono to nebylo. Taky
ta hustá lepivá poleva mi dělá potíže. Doufám, že se v této diskuzi
ozvou nějací cukráři s radami. Můj muž pak bude mít nejmíň 100kg, ale
bude mě vynášet do nebe!
chcete-li mít opravdu skvělé větrníka a i jiné cukrářské výrobky,
nepoužívajte na jejich výrobu žádné umělé sajrajty! Tedy ne šlehačku
ze spreje nebo pytlíku, ale opravdickou smetanu 33% vlastnoručně šlehanou,
žádné umělé chemické tuky ale opravdové máslo apod. Lepší a
i zdravější je kousek másla než hrouda chemie!
Všechno to „odlehčování“ znamená, že do sebe nacpeme víc chemie a ve
finále je to i kaloricky náročnější, protože - je to dietní, můžu
toho sníst horu - !
Konzumace kvalitních pokrmů v rozumné a odpovídající míře ještě
nikomu neuškodila a 20 kilo po ní nepřibral.
Což se o chemických potravinách rozhodně říci nedá!!!!!
Souhlasím s Glamou a také se " dobrotám " z pytlíků vyhýbám jak můžu. Proto jsem ti napsala recept na jednoduchý žloutkový krém. Podívej se do nových receptů. Dobrou chuť.
Už jsem ho zkoušela a je dobrý, akorát to vyjde dost draho. Na
karamelovou náplň potřebujete : 250 ml smetany ke šlehání, 250g cukru
krupice, ještě jednou smetanu ke šlehání a to 500 ml Potup : 250 ml
smetany zahřejete do horka. Cukr ve vysokém hrnci upálíte na karamel,
zalijete horkou smetanou a zchladíte. 500 ml smetany vyšleháte bez cukru,
pak lehce vmícháte vychlazený tkz. mléčný karamel
Pudinková náplň : 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 300 g cukru krupice,
1 vanilkový cukr a z toho uvaříte pudink.
ten karamelový krém určitě vyzkouším, není to složité a pokud to bud alespoň tak dobré jak to vypadá když si to čtu, tak to bude stát za to
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
