větrníkový krém

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
AňaV 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.06.04 16:48
větrníkový krém

ahoj, nezná někdo recept na takový ten pravý větrníkový krém? dík


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Pampeliska191
1075 příspěvků 16.06.04 18:29
AnaV

Posilam Ti muj recept na plneni vetrniku. Vyzkousej a uvidis zda Ti bude chutnat.

Vanilkový krém:
Dáme vařit 3/4 litru vody, kterou si rozdělíme na dvě části. Do jedné části vlažné vody rozkvedláme (třeba vidličkou) pudinkové prášky.
Do druhé části vody dáme 3 lžíce krystalového cukru a jeden vanilkový cukr a přivedeme ji do varu.

Pak do vařící vody s cukrem vlijeme rozkvedlané pudinkové prášky a mícháme asi tak 3 minuty.
Uvařený hustý pudink odstavíme z plotny, ale stále ho mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup.

Do vychladlého pudinku přidáme asi 2 štamprlátka rumu a promícháme.
Do předem dobře utřeného másla pomalu po lžičkách přidáváme vychladlý pudink.

Krém vymícháme dohladka a plníme jednu část rozkrojených vychladlých vvetrniku.
Druhou částí větrnik lehce přiklopíme.
Hotové můžeme posypat jenom cukrem, nebo polít polevou.

At Ti chutnaji!!

 
alouch
56 příspěvků 17.06.04 14:44
...

Pampeliško, kolik pudinků a kolik másla? A velmi mě zaujala ta voda, já dělám na 6 dl mléka 2 pudinky + 250g másla, je osvědčený, lehký a dobrý, ale myslím, že s vodou bude ještě lehčí!

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 17.06.04 15:14
Alouch

Zdravim Te a moc se omlouvam za nejasne vysvetleni receptu.

Na krem davam: 6dl vody, 2 vanilkove pudinky a jedno cele(250 g ) maslo
Preji krasny slunecni den a at ti vetrniky chutnaji.

 
AňaV 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.06.04 11:53
...

dík za příspěvky. Máte sice dobrý recept, ale to není zrovna ten, kterým se plní ty velké větrníky prodávané v cukrárnách. Ty jsou naplněné 2 vrstvy krémů, jedna je hodně sladka karamelová a druhá je vyrobena určitě ze šlehačky + … Tak jestli někdo víte, napiste. dík cukrářky

 
alouch
56 příspěvků 18.06.04 12:38
...

Aňo, už mnohokrát jsem se pokoušela o pravý větrník jako z naší oblíbené cukrárny. Zatím nejpodobnější byl: 1. krém - osvědčený pudinkový (viz níže) udělaný z Karamelového pudinku Oetker.
2.krém - normální šlehačka. Byly dobré, ale přesně ono to nebylo. Taky ta hustá lepivá poleva mi dělá potíže. Doufám, že se v této diskuzi ozvou nějací cukráři s radami. Můj muž pak bude mít nejmíň 100kg, ale bude mě vynášet do nebe!

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.06.04 13:34
malá poznámka...

chcete-li mít opravdu skvělé větrníka a i jiné cukrářské výrobky, nepoužívajte na jejich výrobu žádné umělé sajrajty! Tedy ne šlehačku ze spreje nebo pytlíku, ale opravdickou smetanu 33% vlastnoručně šlehanou, žádné umělé chemické tuky ale opravdové máslo apod. Lepší a i zdravější je kousek másla než hrouda chemie!
Všechno to „odlehčování“ znamená, že do sebe nacpeme víc chemie a ve finále je to i kaloricky náročnější, protože - je to dietní, můžu toho sníst horu - !
Konzumace kvalitních pokrmů v rozumné a odpovídající míře ještě nikomu neuškodila a 20 kilo po ní nepřibral.
Což se o chemických potravinách rozhodně říci nedá!!!!!

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.06.04 15:00
Aňo V

Souhlasím s Glamou a také se " dobrotám " z pytlíků vyhýbám jak můžu. Proto jsem ti napsala recept na jednoduchý žloutkový krém. Podívej se do nových receptů. Dobrou chuť.

 
delisa
203 příspěvků 04.07.04 18:22
Karamelový krém do větrníků

Už jsem ho zkoušela a je dobrý, akorát to vyjde dost draho. Na karamelovou náplň potřebujete : 250 ml smetany ke šlehání, 250g cukru krupice, ještě jednou smetanu ke šlehání a to 500 ml Potup : 250 ml smetany zahřejete do horka. Cukr ve vysokém hrnci upálíte na karamel, zalijete horkou smetanou a zchladíte. 500 ml smetany vyšleháte bez cukru, pak lehce vmícháte vychlazený tkz. mléčný karamel
Pudinková náplň : 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 300 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr a z toho uvaříte pudink.

 
Kopretinka
565 příspěvků 08.07.04 07:53
Deli,

ten karamelový krém určitě vyzkouším, není to složité a pokud to bud alespoň tak dobré jak to vypadá když si to čtu, tak to bude stát za to

 
delisa
203 příspěvků 08.07.04 10:13
Kopretinko

vyzkoušet ho můžeš, pokud Ti nepřipadá tolik šlehačky dost drahé

 
delisa
203 příspěvků 08.07.04 10:13
Kopretinko

vyzkoušet ho můžeš, pokud Ti nepřipadá tolik šlehačky dost drahé


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz