Plechovka oliv z Řecka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
mimikova
84 příspěvků 01.02.11 17:27
Prosim poradit

Dostala jsem velkou plechovku z Recka. V domneni ze jsou to cerne olivy otevrela jsem ji…cerne olivy tam jsou, jen mlete a strasne slane :-( Ted nevim co s tim. Jak je mame snist, do ceho pridat? Ja nemam tuseni, prosim poradte mi. Je toho aspon 1,5kg.

Reakce:
Alis
2617 příspěvků 01.02.11 18:18

Co je napsáno na plechovce? Nejedná se náhodou o Tapenade? A.

mimikova
84 příspěvků 01.02.11 18:26
olivy

Na plechovce pise - cerne konzervovane olivy, slozeni: olivy, voda, sul, mlecna a citronova kyselina. Urceno -direktna konzumace. Jsou mlete, konzistence jako pastika, mozna trochu ridsi.

sveva
751 příspěvků 01.02.11 18:54

Používejte je do jakéhokoliv jídla kam patří olivy, v přiměřeném množství. Maso, králík, zelenina, saláty atd. Často se pasta používá na přípravu patè - paštiky. Přidejte co vám chutná (česnek, ančovičky, tuňák, feferonku, cibulku, rajské pyré, různé koření atd.) Natírá se na bruskety, opečený chleba, příloha na chlebíčky a pod. Doporučuji naplnit malé nádobky, zalét trochou olivového oleje a zavíčkovat pokud si myslíte, že je budete užívat delší dobu. Mohl by to být i vítaný dárek.
Zdravím.

casino
4483 příspěvků 01.02.11 20:01

:?: http://www.labuznik.com/recipe.php?… :?:
S tím zdrojem jsem se moc netrefil, prý: asi APETIT nebo CUCINA ITALIANA (ústním podáním) a vono zatím ELLAS :mrgreen:

mimikova
84 příspěvků 02.02.11 15:34
Dekuji

Sveva, dekuji za rady, zkusim pridat cikoli, co neni slane :-) Ten napad dat do malych nabobek je super, urcite to bude dlouho trvat nez se to sni :palec:

Příspěvek upraven 02.02.11 v 15:37

mimikova
84 příspěvků 02.02.11 15:35
pomazanka

Casino, dekuji za recept, bohuzel jako pomazanka bez prisad selhalo, nevim proc je tak slane :cry:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.02.11 18:07
olivy

ja bych si tady
http://search.seznam.cz/?…
vybrala nejake pecivo a pridala do nej ! Kousky se rozbehnou testem a mouka pobere sul !

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.02.11 18:13
koláč

bys mohla udelat - neco jako foccasia ale ty olivy nahoru a na ne postrouhat mozarelu . Ja bych si ty olivy uzivala , krasny darek!

no a take je muzes dat na cednik a vyprat a pak je pokapat olivovym olejem. Odsoli se !

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.02.11 22:26

Pasta z oliv je skvela vec, jen je treba si na tu chut zvyknout. Zkuste plnena vejce mimosa - vejce uvarit cca 8 min, rozpulit, zloutky v misce rozmackat, smichat s trochou olivove pasty (podle chuti - nejdriv malicko, pripadne pridat), trochou majonézy - trochou myslim lzicku az dve, nasekat pazitku nebo jinou bylinku, naplnit pulky vajec, oblozit nakladanou zeleninou, susenymi rajcaty. pridavam link na popis postupu, je to sice francouzsky, ale na konci jsou fotky, tam muzete porovnat, jde-li o tu vasi pastu :-). Jinak je moc dobra na toasty, s platky cerstveho rajcete.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.02.11 22:28

haha, tradicne - jeste ten link
http://aladistasio.telequebec.tv/…recette.aspx?…
kliknete vedle fotek na tu rucicku, otevrou se vsechny fotky!

midla
266 příspěvků 03.02.11 10:02

Toto by mohlo být inspirací

mimikova
84 příspěvků 03.02.11 12:48
Napady

Dekuji vsem za pomoc i rady. Urcite postupne vyzkousim vsechno.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz