Ahoj, možná se budete smát, ale není mi jasné proč se má mouka prosívat. Jednou jsem to udělal a v sítu mi nezůstalo vůbec nic (a použil jsem „husté“ sítko). Můžete mi to někdo, prosím, vysvětlit?
Proč prosívat mouku?
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Proč prosívat mouku?
Vencale, pročetla jsem několik stránek na toto téma a důvodů je hned
několik:
Transportem se mouka upěchuje a prosíváním se opět provzdušní. Vysledkem
je tudíž lehčí pečivo.
Dnes se do mouky přidávají protihrudkovací aditivy. Dříve ale bylo mouku
nutno prosít abychom se hrudek zbavili.
A do třetice, kdyby v mouce byli típlíci, tak zůstanou v sítku.
Nemyslím ,že je to absolutně nutné, je to taková pojistka.
a ještě jeden důvod...
esmeralda to napsala přesně… vzpomněla jsem si však na ještě jeden
důvod…
skladováním mouka nabírá vlhkost… proséváním se taky prosuší… proto
se doporučuje mít síto poněkud výše…
Děkuji
Děkuji za vyčerpávající odpovědi, tak já ji teda začnu prosívat, když to bude v receptu napsané, nic tím nezkazím.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie