Povidla

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník Sarka
433 příspěvků 14.5.04 13:49
Povidla

Mam doma povidla v plastovem kelimku. Po nejake dobe jsou tak tvrda, ze jsem pri delani buchet na tom ohla i nerezovou lzicku. Co s tim? Vyhodit a nebo je na ne nejaka finta. Dik a preji pekny den

Reakce:
penda
4751 příspěvků 14.5.04 16:08
Šárko,

babička vždy říkala, že čím jsou povidla tužší, tím déle vydrží být uskladněná a nezkazí se…hledala jsem postup na rozředění a našla…povařit s trochou vody, malým množstvím rumu, kouskem celé skořice a s hřebíčkem..potom jsou ještě pikantnější…

esmeralda
4812 příspěvků 14.5.04 23:47
Povidla

Co to zkusit na mírno v mikrovlnce?

Labužník Sarka
433 příspěvků 15.5.04 18:00
Mikrovlnka

Budu sice vypadat jak buran, ale tuto vec nevlastnim a bohuzel na ni nemam ani misto. Moc dekuji za radu.

bety
60 příspěvků 16.5.04 03:10
Šárko,

moje babička si vyráběla povidla sama a taky je měla hodně hustá.
Pokud si dobře pamatuju, tak je rozvařovala, jak už tady bylo řečeno, anebo je můžeš rozpustit ve vodní lázni, jenom je přendej z kelímku do vhodné nádoby.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz