Mam doma povidla v plastovem kelimku. Po nejake dobe jsou tak tvrda, ze jsem pri delani buchet na tom ohla i nerezovou lzicku. Co s tim? Vyhodit a nebo je na ne nejaka finta. Dik a preji pekny den
Povidla
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
Šárko,
babička vždy říkala, že čím jsou povidla tužší, tím déle vydrží být uskladněná a nezkazí se…hledala jsem postup na rozředění a našla…povařit s trochou vody, malým množstvím rumu, kouskem celé skořice a s hřebíčkem..potom jsou ještě pikantnější…
Mikrovlnka
Budu sice vypadat jak buran, ale tuto vec nevlastnim a bohuzel na ni nemam ani misto. Moc dekuji za radu.
Šárko,
moje babička si vyráběla povidla sama a taky je měla hodně hustá.
Pokud si dobře pamatuju, tak je rozvařovala, jak už tady bylo řečeno, anebo
je můžeš rozpustit ve vodní lázni, jenom je přendej z kelímku do vhodné
nádoby.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie