Dlouhá vejce

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 12.05.04 11:15
dlouhá vejce

kdysi jsem se tady ptala, zda neznáte taková dlouhá vejce, která nabízely v MAKRU pro gastroprovozy - někteří mi napsali, že to asi byl apríl - takže nebyl, narazila jsem na ten výrobek při svém pátrání po dietních jídlech - jděte na stránky http://www.volny.cz/…produkty.htm a tam je uvidíte
pod názvem
Dlouhá vejce.
Mezi zajímavé novinky , které byly uvedené na trh patří dlouhá vejce , vakuově balená a mající trvanlivost 21 dnů. Tento druh vajec , o který je nevídaný zájem , využívají výrobci lahůdek na chlebíčky , slouží i jako náplň do sekaných mas , rolád , apod.V provedení dlouhá vejce je také možno dodat samotný vařený bílek.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 12.05.04 11:42
zuzíku,

já o tom už tady taky mluvila…ale asi jen na chatu…tento odkaz znám…a sněhurka (myslím) tenkrát říkala, že jsou k dostání v makru…našla jsem to náhodou, když jsem hledala ceníky potravin na netu…dokonce jsem se na tuto firmu obrátila i s dotazem o podrobnější informace a možnosti objednávky, ale nikdo mi neodpověděl…

 
Palice
4 příspěvky 17.05.04 14:40
Lepší kratší nežli delší...

„Dlouhá vejce“ nám servírují občas v plátcích na salátu ve stravovně našeho podniku a tedy pokud mohu doporučit, nebrat… Nevím jak moc to más co společného s vejcem, ale chuť nevalná, nakyslá a „žloutek“ i „bílek“ jsou vždy plné bublinek. Jestli to před plněním do igelitu šlehají, nevím, ale ochutnala jsem je v salátu párkrát, vždy to stálo za houby a tak už je separuju hned na začátku na okraj talíře…

 
Dementer
1 příspěvek 13.03.11 14:51

Dlohá vejce se u nás vyráběla už za hluboké totality ve Velkých Pavlovicích. Jestli je nemůžete sehnat, tak si je uvařte, je to snadné.
Potřebujete zdobičku cukroví, takovou tu velkou stříkačku, které se dá odmontovat konec. Naplníte žloutky a dáte vařit, až ztuhnou. Pak do nádoby s potřebným průměrem postavíte zdobičku se žloutky s odmontovaným koncem doprostřed, dokola oblejete bílky a dáte vařit, do větší nádoby s horkou vodou. Až se bílky začnou srážet, opatrně ze zdobičky vytlačíte žloutky, případně ještě dorovnáte na prostředek a necháte dovařit. Zdobičku i nádobu je dobré napřed vymazat tukem, jde to pak snadno vyklopit.
Jestli nemáte zdobičku, dá se popustit uzda fantazii a použít jakokoliv jinou rouru a něco na vymáčknutí.

 
casino
4452 příspěvků 14.03.11 00:29
Vejcová metráž

Já se o výrobu „Dlouhých vajec“ pokoušel, jak píši ZDE
Je to dlouhé čtení…, ale za tou čtvrtou větou předposledního odstavce, si stojím :-P


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz