piškótové cesto

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník gabika
117 příspěvků 19.10.04 11:55
piškótové cesto

prosím poradí mi - skúsený/á pekár/ka:
1. pri akej teplote (elektrická rúra) treba piecť piškótové cesto
aby nevyschlo a asi ako dlho?
2. pomer ingrediencií na menší plech Ďakujem


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 19.10.04 15:22
gabiko,

nejsem sice profík, ale zhruba 180 °C a tak 35 minut…podle velikosti korpusu, pochopitelně, dnes jsem konečně pepíčkovi odeslala to překládané těsto, takže už ho budeš mít na labužníkovi a koukám, že začnu psát piškotové..ha­haha…budeš to mít alespoň krok za krokem! :-)…a ještě od profesionálních cukrářů: od výroby piškotových dortových korpusů se opouští jednapro jejich pracnost a jednak právě pro to, že rychle vysychají, čili s tím Ti asi neporadí ani profík ;-)

 
penda
4752 příspěvků 19.10.04 15:36
jednak...

..opravuji překlep…a ještě snad malá rada…když opatrně vmícháš do hotové hmoty trochu mírně rozpuštěného másla (ne horkého!), hmota bude o malinko vláčnější a možná i tak záhy nevyschne..já to nikdy nezjistila, protože vše piškotové bylo okamžitě snězeno mým starším synem…a beránek se až po velikonocích strouhá…;-)

a k tomu menšímu množství surovin…máme v oblibě piškotový ovocný korpus, který peču v takové té nízké koláčové formě (4 bílky ušlehat na tuhý sníh, přidat 1-2 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce cukru, vylít do vymazané a vytřené formy. Po upečení „prohlubeň“ na korpusu vyplnit ovocem a zalít želatinou připravenou z kompotového nálevu nebo šťávy, připravené z vody a sirupu, a částí pudinkového prášku. Je to dobré, koláč provlhne tou želatinou a ovocem a snězeno je to okamžitě!)

 
penda
4752 příspěvků 19.10.04 15:37
!!!

vytřené=vysypané moukou..opět mám dobrý den na překlepy, a to je teprve odpoledne…:-)))

 
Labužník gabika
117 příspěvků 19.10.04 18:58
pro Pendu

Díky, za piškótové korpusy aj to sa mi zíde, ale ja trdlo, som nenapísala, že ide o piškótu na rolády, také čo sa ešte za horúca roluje a potom plní. Rada by som to bacla na menší plech 30×20 cm (sme len dvojko a veľký plech je pre nás moc). Za to prekladané ešte raz dík, už som si všimla ten recept a teším sa aj na tú piškótu.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz