... abyste roládu lehce srolovali.....

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Vali
1326 příspěvků 05.10.04 15:22
... abyste roládu lehce srolovali.....

Jestli-že chcete, abyste domácí roládu snadno srolovali a aby se vám při tom nepotrhala, vytřete plech, na kterém ji pečete, vepřovým sádlem.
Rozhodně nepoužívejte olej, máslo ani plech nevysypávejte moukou nebo strouhankou.
Výsledek je lepší, než když roládu podložíte papírem na pečení nebo alobalem, jak se doporučuje v mnohých kuchařkách.

Čerpáno z rad čtenářů časopisu.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 07.10.04 00:15
vali,

moje babička vytírala sádlem úplně všechny formy na pečení a máslo používala jen tehdy, pokud se spotřebovalo máslo a zbyl po něm jen mastný papír…

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 07.10.04 08:13
máslo bylo když bylo spotřebované?

Pendo - překlep? přepis? asi jo, viď
ale lepší zaměnit máslo za sádlo než č za š, viď?

 
Cuso
345 příspěvků 07.10.04 14:35
Lucianko,

Obavam sa ze tam ziaden preklep nie je. Pretoze tie formy sa asi vytierali tym mastnym papierikom :-)

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 07.10.04 14:57
...

tak to se omlouvám, ale stejně tomu nerozumím ***

 
Cuso
345 příspěvků 07.10.04 15:00
Lucianko

Zoberie sa mastny papier od masla a prejde sa nim po pekaci :-)

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 07.10.04 14:57
...

dík, to chápu, větná konstrukce mi přišla podivná…

ale určitě jinak díky

 
1irena
591 příspěvků 07.10.04 15:02
Lucianko

máslo se rádo připaluje, proto se používá sádlo-snese vyšší teplotu.

 
Vali
1326 příspěvků 07.10.04 15:07
... abyste roládu lehce srolovali.....

používém k vymazávání plechů i forem tuk Ceres ve vaničce, možná se vám to bude zdát divné, ale nejradši vymazávám pouze rukou, tu pak otřu do ubrousku, ten tuk se mi opravdu osvědčil .ikdy se nic nepřichytne.

 
Vali
1326 příspěvků 07.10.04 15:11
...

…nikdy se nic nepřichytne

 
penda
4752 příspěvků 07.10.04 15:18
ok..odborný výklad speciálně pro lucianku...

babička používala máslo na vytření formy pouze v případě, že jí zbyl mastný papír od stolního másla, což znamená, že celá kostka másla byla snězena (spotřebována). Poté vzala ten mastný papír a vytřela jím onu výše jmenovanou formu.
Možná jsem to předtím nenapsala zrovna stylisticky správně, ale jak je vidět, pochopily to i slovenské labužnice, takže se to pochopit dalo…lucianko, ty se chraň udělat někde chybičku nebo přepis, protože pak si na Tobě smlsnu :o :-)))))))

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 07.10.04 15:34
...

pomoooooc, Penda mi vyhrozuje!!!!!!!!!!­!!!!!! tak ja uz sem nikdy nic nenapisu, abys vedela!!!!

ne, vazne, diky za fajn hlasky, omlouvam se za obcasne porypnuti, ale jsem cely den v „sucharske“ praci a diky Vam a treba alobalove problematice se pomerne bavim - tim se usmivam - na lidi kolem - a ti se taky usmivaji a tak to ma byt!

 
penda
4752 příspěvků 07.10.04 16:04
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

je s Tebou milo, lucianko…aspoň se můžu zasmát, i když na mne rodina kouká jak na cvoka, když se hlasitě směju a sedím za pc :-)

 
Cuso
345 příspěvků 07.10.04 16:46
Penda

Dorazne sa ohradzujem proti pomenovnaiu " slovenska labuznice":-)))) Vyhradne slovensky labuznik:-))))

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 07.10.04 16:48
labužník

tak posledni příspěvek slovenského labužníka už mě naprosto odrovnal pod stůl, ještě že jsem v kanceláři sama a nikdo se na mě nekouká*

 
Vali
1326 příspěvků 07.10.04 16:57
cha, cha, cha,

tak už se neřehtáme u alobalu, ale i u lehce srolované rolády, to jsem zvědavá, kam až to bude pokračovat, prima lidičky, tohle se mi líbí, alespoň člověk u toho počítače taky omládne.

 
penda
4752 příspěvků 07.10.04 16:58
cuso :-)))))

promiň mi to…já totiž, když už jsem odpovídala, tak jsem neměla možnost shlédnout, kdo ten příspěvek poslal, ale jen jsem věděla, že byl slovensky…takže dnes se mi fakt daří..opět…opravuji slovenskou labužnici na slovenského labužníka :-))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz