Pigodi?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
buraci
1136 příspěvků 20.01.06 14:57
Pigodi?

Ahoj, v debate k pelmenum je zminene jidlo pigodi z kynuteho testa. Nemate na ne nekdo recept? Uz dlouho se snazim vypatrat, jak babicka - volynska Ceska - varila jidlo, kteremu rikala pirozky, ale byly to tasticky z kynuteho testa s mletym masem varene v pare. Bohuzel si nikdo ze zijicich pribuznych nepamatuje, jak se tohle jidlo varilo…

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 21.01.06 11:16
ПИГОДИ - кор

Развести в теплом молокe (воде) сахар, добавить дрожжи и дать им забурлить. Добавить муку, размешать. Вбить яйца и посолить. Замесить крутое тесто с добавлением растительного или распущенного сливочного масла (маргарина). Накрыть тесто и дать ему подойти, обминая его дважды. Приготовить фарш. Мелко нарезать на кубики мясо. Можно нежирную свинину, баранину, курятину, индюшатину. Смешать мясо с мелко нарезанным луком. Можно добавить и мелко нарезанную белокочанную капусту, если хотите. Поперчить по вкусу. Из тестa нарезать кусочки и раскатать в лепешки толщиной 1 cм. и диаметром 10 см. На каждую лепешку положить фарш и защипать тесто в виде продолговатого пирожка. Уложить пирожки на полочки пароварки и варить 40 - 50 минут.

Состав: для теста - 1 кг. муки, 2 яйца, 100 гр. масла, 1.5 стаканa молока (воды), 50 гр. сахарa, 25 гр. дрожжей . Для начинки - 500 гр. мяса, 500 гр. лука, капуста, соль, перец - по вкусу.

Желаю тебе приятного аппетита!
(údajně ho v Rusku připravují uzbekistánští korejci a v restauraci dva ty pirožky stojí cca 3,47 amerických dolarů)

A ještě jeden odkaz

 
penda
4752 příspěvků 21.01.06 11:17
nějak mi vypadl celý název...pardon ;o)

корейские манты

 
babi
6360 příspěvků 21.01.06 11:45
...

Buraci, tak možná mám to co hledáš ??? Není to sice se jménem Pigodi, ale jsou to pirožky z kynutého těsta plněné masem. Mám však recept i na bezdrožďové těsto s kyselou smetanou a těsto na sladké pirožky. Navíc mám 5 druhů nádivek jak slaných tak sladkých. Pirožky se vesměs pečou, nebo vaří ve vodě, ale něco mě napadlo. Na Slovensku se ovocné knedlíky vaří v páře, namísto ve vodě. Možná že Tvoje babička je vařila podobně? Recepty postupně přidám

 
Bradicka
163 příspěvků 21.01.06 11:52
Buraci,

moje babička byla taky volyňská Češka a taky dělala pirohy… ale vařila je ve vodě. Měla jsem je hrozně ráda. A někde u našich bude i recept. Vůbec vařila hodně dobrot… máš tip ještě na něco?

 
buraci
1136 příspěvků 21.01.06 13:45
Bradicko,

nase babicka varila jeste stovikovy borsc (recept tady je), burackovy borsc (z cervene repy), kysel (ovocny rosol), kaldoun s takovymi zvlastnimi domacimi testovinami podobnymi penne, golubce, bigos, kucimbousky (kynute bochanky polite medem)… To je jen namatkou, akorat ted s tetou porad vzpominame na ty pirozky, a porad to nemuzeme vymyslet. Ale je tady vice nadejnych receptu, vyzkousime je a uvidime.

 
penda
4752 příspěvků 21.01.06 13:57
buráci,

ty neumíš rusky, nebo kde vidíš problém v tom receptu, co jsem Ti poslala..je to originál a jestli nejsi z totalitní generace, stačí říct, přeložím Ti to…

 
buraci
1136 příspěvků 21.01.06 13:58
Vladko,

diky za recept, nastesti moje rustina je jeste svezi. Vypada to moc dobre a urcite manty vyzkousim.

 
penda
4752 příspěvků 21.01.06 14:03
....

hahahaa…no, proto…už jsem si myslela, že jsem tu ruštinu do vyhledavače cpala zbytečně..;o)))

 
buraci
1136 příspěvků 21.01.06 14:01
Babi,

budu moc rada, kdyz sem ty recepty pridas, ruzne tasticky jsou u nas v oblibe. Ja taky varim ovocne knedliky v pare, nejsou pak takove oslizle jako ty ve vode, a nase deti to maji tak radsi. Postup jsem vycetla v Pradedove kucharce.

 
Bradicka
163 příspěvků 21.01.06 19:03
Buraci,

moje babička taky dělala buráčkový boršč, říkala tomu bařt, název boršč jsem poznala až později… a golubce byly holubce a tak dále… To byly časy, kdy jsem jako pětiletá jen bezstarostně seděla u stolu a za ušima se mi dělaly boule z těch dobrot…

 
buraci
1136 příspěvků 22.01.06 19:39
Bradičko,

jo jo, byl to bařt. Ale zase jsem chtěla aby nám rozumněli i ostatní, Volyní nezasažení.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz