omáčka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
v.bob
2 příspěvky 27.12.03 14:25
omáčka

Heldám recept na - zahuštění zeleninové omáčky / svíčková/ kond. mlékem nebo smetanou aby se spolehlivě nesrazila - díky za nápady
V.bob

Reakce:
vrba
106 příspěvků 29.12.03 12:08
kondenzované mléko

ahojky, já jsem dřív zahušťovala omáčky šlehačkou ale často se mi srazily, dokud mi moje tchyně neporadila zahuš'tovat tatrou-kondenzovaným neslazeným mlékem. Můžu říct, že se mi jaště nepovedlo to srazit, a že jsem to kolikrát nechala i převařit. Taky jsem to zkusila jednou s rostlinnou smetanou a taky to byla pohádka.
Držím palce.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.1.04 21:35
omáčka

Omáčky zahušťuji kysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, sladkou či šlehačku vůbec nepoužívám. Chuť je delikátní, stačí pak třeba svíčkovou dosladit, či přidat pro barvu a sladkost mrkev. Ještě nikdy se mi nesrazila. Problém je s koprovkou, ta vyžaduje opatrnost, ale tam se osvědčila Tatra a po odstavení z ohně lehce vmíchat kysanou smetanu a citrónovou šťávu.

cabinka
1 příspěvek 18.1.04 12:28
mé doporučení

leta letoucí vařím tyto omáčky a ani tak nezáleží na mléku nebo smetaně,ale vždy do základu dávám ocet který se musí převařit.Koprová ani jiná smetanová omáčka se poté nesrazí.A další fígl -po uvaření omáčky přidej máslo nebo sádlo.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz