Heldám recept na - zahuštění zeleninové omáčky / svíčková/ kond.
mlékem nebo smetanou aby se spolehlivě nesrazila - díky za nápady
V.bob
omáčka
ahojky, já jsem dřív zahušťovala omáčky šlehačkou ale často se mi
srazily, dokud mi moje tchyně neporadila zahuš'tovat tatrou-kondenzovaným
neslazeným mlékem. Můžu říct, že se mi jaště nepovedlo to srazit, a že
jsem to kolikrát nechala i převařit. Taky jsem to zkusila jednou
s rostlinnou smetanou a taky to byla pohádka.
Držím palce.
Omáčky zahušťuji kysanou smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, sladkou či šlehačku vůbec nepoužívám. Chuť je delikátní, stačí pak třeba svíčkovou dosladit, či přidat pro barvu a sladkost mrkev. Ještě nikdy se mi nesrazila. Problém je s koprovkou, ta vyžaduje opatrnost, ale tam se osvědčila Tatra a po odstavení z ohně lehce vmíchat kysanou smetanu a citrónovou šťávu.
leta letoucí vařím tyto omáčky a ani tak nezáleží na mléku nebo smetaně,ale vždy do základu dávám ocet který se musí převařit.Koprová ani jiná smetanová omáčka se poté nesrazí.A další fígl -po uvaření omáčky přidej máslo nebo sádlo.