Currywurst jak na to?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
jantar
170 příspěvků 19.12.03 07:16
Currywurst jak na to?

Koukal jsem se na Němckou TV a tam byl pořed o prodeji „Currywurst“
ví někdo jak se to dělá?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
pepicek
1309 příspěvků 19.12.03 08:50
tak to mě zaujalo

ten název zní přitažlivě a při letmém hledání mě pobavila zmínka o tom, že si název Currywurst v EU nechal patentovat Greenpeace targe=_blank . Jedná se o součást iniciativy na zákaz patentování výroby potravin … ale to jen tak na okraj.

Na stránce naleznete patentovou přihlášku ve formátu PDF, která má celkem 24! stran pod názvem Správny lahodný Currywurst. Je zde přesně popsána výroba, včetně teploty omáčky apod.

Bohužel nevládnu němčině natolik, abych podal přesný překlad a tak bych poprosil někoho z přítomných, aby přeložili jen ty nejveselejší pasáže No když tak projíždím textem, tak by možná stál na překlad celý, ale před vánoci to po nikom nemůžu chtít, přeci jen je to cca 6 stran strojopisu.

Tady je alespoň obrázek, základní receptura bude za chvíli následovat

 
pepicek
1309 příspěvků 19.12.03 09:12
a tady je jedna z receptur na 'Karibuřt'

‚Currywurst‘ je populárním Berlínským fastfoodem. Je rychlý a snadný na přípravua všichni ho zbožňují. Pokud máte na spěch můžete tomatovou omáčku nahradit kečupem.

Ingredience:
3 plechovky tomatové omáčky,
1/2 kg klobásky nebo točeňáku,
2 lžíce chilli omáčky,
1/2 lžičky cibulové soli,
1 lžíce bílého cukru
1 lžička mletého černého pepře, špetka papriky, špetka kari koření

Příprava:
1. Předehřejte troubu na grilovací teplotu.

2. Nalijte tomatovou omáčku do velké pánve, vmíchejte chilli omáčku, cibulovou sůl, cukr a pepř. Nechte prohřátt na střední tepltu, občas promíchejte; přiveďte do mírného varu a opět snižte plamen.Prohříváme dalších pět minut.

3. Mezitím ogrilujte klobásu (točeňák) po 3 až 4 minuty z každé strany nebo dokud nebude skrz naskrz prohřátá. Nakrájejte na kousky 1-2 cm široké.

4. Klobásku přelijte připravenou omáčkou, posypte paprikou a kari a podávejte.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 19.12.03 10:55
Currywurst

Proc mam predehrivat troubu? Vse je delane na plameni a nebo jsem to spatne pochopila?

 
jantar
170 příspěvků 19.12.03 14:09
patent jsem na3el taky

kromě toho jsem při hledání našel :

http://www.wurstflash.de/
http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0386.htm
http://www.toms-bastelbude.de/currywurst.html


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz