Novoroční menu

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
porah
32 příspěvků 17.12.04 15:32
Novoroční menu

prosím o nápad na novoroční menu, po každoroční křenové omáčce bych ráda zkusila něco nového…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
kamilio
550 příspěvků 17.12.04 19:32
...

Čočková polévka s česnekem a majoránkou (hodně), marinované libové vepřové plátky v pikantní směsi (těch receptů je spousta) a bramborová kaše. Čočka aby bylo hodně peněz, pikantní masíčko na spravení chutě po oslavách a kašička na pohlazení polykacích orgánů (ty si dost užily). Je to naše každoroční menu a nikdy nebylo námitek. Krásné svátky!!!

 
porah
32 příspěvků 17.12.04 20:59
...

kamilio - vaše menu vypadá dobře ! jenže ho nemůžu použít - dělám totiž čočkové penízky (kolečka z lístkového těsta naplním čočkou,dobře okořeněnou-máte pravdu hodně majoránky- a upeču v troubě - je to moc dobré, dám do svých receptů) tak abychom se potom v penězích netopili :-) no uvidíme…

 
ogroats
64 příspěvků 17.12.04 21:47
variace

tak jak to jde za sebou: kysele ryby nebo matjes, pivo, cesnecka nebo skotska drskovka, jakekoliv nalozene studene tucne maso nakyselo v cibuli a zelenine, a misto piva to zapit horkym cistym hovezim dobre osolenym vyvarem, maximalne do nej rozkvrdlat zloutky, nebo haggis-nips´n´tattis, coz je skotska jitrnice se stouchanymi bramborami a kasi z turinu, a ta jitrnice se zaleje panakem whisky,
pak si dat panaka dobre whisky Scapa nebo Higland Park a zacit nanovo! Jinak se to tady nedela.
o´groats

 
Eleeen
1127 příspěvků 20.12.04 07:29
...

Na Nový rok se má jíst čočka kvůli penězům, na druhou stranu se nemá jíst nic pernatého, srstnatého ani šupinatého (de facto nic z vody), protože by Vám mohlo uletět, utéct anebo uplavat štěstí!!! Taky nesmí být nic pověšeného (ani utěrka).
Nejlepší menu tedy je valašská kyselica s vepř. klobáskou (anebo nějaká jiná nakyslá polévka) a pak čočka nakyselo s plátkem uzeného vepřového, kyselou okurkou a krajícem chleba. To dělám nejčastěji.
Někdy ale udělám čočkovou polévku (řádně hustou) a upeču uzené vepř. koleno … podávám s okurkou, cibulí, chlebem, hořčicí, křenem.
Všem přeju nejen krásné vánoce, ale i krásného Silvestra.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz