mangold

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
hanaja
3 příspěvky 27.03.05 23:25
mangold

minulý rok som prvý krát mala svoju vysnívanú záhradu a začala som pestovať listový mangold.no čo úroda bola úžasná lenže som sa nevedela dopracovať ku žiadnzm receptom- kto vie poradiť?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jantar
170 příspěvků 28.03.05 18:48
na co mangold

ja to používám na špenát - teda listy řapíky jdou použít - prý s jogurtem jako zálivkou na salát … ale nekoušel jsem to
a mangolg vydrží dluho na záhonku až do prosince…
a požívám červený — jen pozor na úžas strávníku - ze špenátu vytéká červená voda.....
a :,-(ba - na dvakrát ted a pak ke konci léta…

 
DanaJ
1136 příspěvků 29.03.05 12:48
...

Dělám ho jako špenát. Co nesníme, to se rozmixuje a dá zamrazit. Možná by šli zamrazit i celé listy, ale to jsem nedělala. Před každou úpravou je třeba vyříznout tuhý střed. Od klasického špenátu k nerozeznání.

 
petromil
90 příspěvků 29.03.05 18:32
mangold

několik pokrájených listů se dá přidat do polévek,do nádivky,do omáček na těstoviny,do karbanátků,z celých listů jsem dělala závitky.Zběračku na polívku nebo nějakou misku vyložit spařeným listem naplnit např.směsí jako na karbanátky překrýt přečnívajícím listem a vyklopí se krásný bochánek,který jsem pak zapekla v troubě.Taky je vynikající mangold odrůdy:Gator.Vypadá jako špenát a je dobrý i na salát.Přežil zimu a už ho sklízím.

 
damicka
17 příspěvků 30.03.05 18:05
Hanaja,

moje teta dela mangoldove zavitky, listy naplni mletym masem, ochuti podle sebe, kdyz neco najde v lednici, jako treba zampiony a tak, sup tam s tim. Obali v trojobalu a smazi, mnam! Neznam presny recept, takze se muzu jen domnivat, ze rapiky naklepe, nebo radsi uplne odstrani, nebo listy i spari. No vyzkousej, myslim, ze to bude stat kazdopadne za to.

 
di
2451 příspěvků 30.03.05 21:50
2 hanaja

Ze zelené části listů dělám špenát stejně jako předřečníci, řapíky (mírně povařené a posekané) se dají různě zapékat, buď samotné, nebo s těstovinami, nejlíp s bešamelovou omáčkou a trochou sýra.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz