semínka maj v biskupský zahrádce - dovoz anglie
cele balení - 6 druhů je tam kropmě jiného jalapeno - zelený
semínka papriček Jalapeno a pod
Jen bych chtěla podoknout, že semínka nemusíte kupovat když kupujete
papričkové lusky přes zimu a vaříte z nich. Stačí semínka
z používaných papriček vyloupnout, usušit, schovat a vyset v únoru.
Teď už je podle mne na vysévání papriček pozdě, já už je mám přes
měsíc a maj 20cm. Dlouho vyseté začnou plodit až třeba v srpnu. Spíš
bych si teď už koupila rostlinku.
již několik let vysévám chilli papričky (pěstuji je doma) … postupně od února až do dubna, tak mám úrodu ještě v prosinci a říz mají pořádný
Nechápu, proč vysévat od února do dubna. Já vyseji vždycky jen
začátkem února a když papriky uklidím před mrazem domů, tak budou plodit
i když byly vyseté už únoru… asi jsem nepochopila.
Tady spíš jde o to, že vyseté v dubnu začnou plodit o 2 měsíce déle
než ty vyseté v únoru. To znamená, že já budu mít papriky v červná a
ten kdo vyseje až teďka je bude mít v srpnu.
Dano … nemusíš se zlobit, nemyslela jsem to nijak zle … chtěla jsem jen říct, že papričkám je jedno jestli je za:,–(ím až v dubnu nebo to musím stihnout v únoru, plodí stejně dobře , dělám to tak již několik let. A to že je vysévám postupně, je opravdu ta věc, že mi později zaseté papričky plodí ještě kolem Vánoc, avšak ty únorové již ne. Už se těším na ty letošní, ony jsou ty „keříčky“ také pěknou domácí dekorací.
… to jó.. To mne nenapadlo. Já si je totiž suším. Nechávám rostlinky venku a až zmrznou, tak je vyhodím.
A jsou taky „jedlý“? ..když mají málo světla přes zimu? Nejsou pak lepší ty sušený? Třeba nepálivý papriky kupovaný jsou přes zimu takový mdlý.
Ale není to špatný nápad s tím postupným vysejváním. Taky není nápor úrody v jednom období.
Mi to tu řešíme, jako kdybysme měli paprikové plantáže.:-)))
… přitom plantáž doma určitě nemám . Je asi pravda, že nepálivé
papriky jsou v zimě poněkud mdlé, ale u těchto malých chilli papriček to
naštěstí neplatí. Většinu papriček nezvládneme doma sníst čerstvé -
no to by bylo - tak taky suším. I ty pozdní mají pořádný říz a
příjemnou chuť, jen zrají trošku déle, protože to sluníčko jim opravdu
trošinku chybí. Dávám je na „nejslunější“ okno, keříčky už koncem
listopadu nejsou tak dekorativní, listy postupně opádavají a rostlinky
všechnu energii tlačí do papriček, ale jakmile končí sklizeň, znovu
začínají obrůstat. Já je však další rok nenechávám a seji nové.
Jo jo, doufám, že letošní úroda bude zase tak dobrá, jak loni … první
co udělám z čerstvých papriček bude kari pasta.
Tak přeji našim letošním papričkám zdar