Vyzkoušela a našla jsem vsechno a všechny recepty, které jsem kdy hledala. Tohle je snad jedina výjimka. Vzadu v mysli mám zastřcenou vzpomínku na tento chlebicek. Kdysi (25 let tomu nazad) když jsem o prázdninách dělala v hospode Pod Kaštany, RAJ 6 ( restaurace ajidelny) nám to vozil pro hosty. My jsme je vždy sežrali dříve, než měli hosté šanci. Dám princeznu a pul hradu za aspon přibližně podobný recept. Nejhorší je, ze si vlastně ani nevzpomínám z čeho se vlastně připravoval. Ale navrchu bylo pul kolečko citronu ( byl svetly, to vim urcite a ten citron napovida rybe).Najde se Nejaký pamětník? Dík
Lukulus Chlebíček?
Ahoj…recept je dokonce na Labu http://www.labuznik.com/recipe.php?… Je to nemecky recept http://www.rezeptewiki.org/wiki/Lukullus …mej se!
Babi - podle všeho to byl slaný chlebíček (viz citrón a ryba), ne
moučník.
ChefBronia - máslo (možná vymíchané se sardelovou pastou a ozdobně
nastříkané)?, treska jako losos?, petrželka?, citron? Bohužel se asi
všechny tyhle „lahůdky“ v různých částech ČR jmenovaly trochu jinak,
u nás pod tímto názvem nebylo, možná tomu říkali jinak.
Možná ale nějaký gastroprofík, nebo někdo, kdo má k dispozici Receptury
studené kuchyně, poradí - tady lidi nakonec vědí všechno…
P. S. Po editaci - ještě mi tu tchýně, pamětnice, napovídá, jestli tam
náhodou nebyla tresčí játra?
Já když to ráno četl, tak se mi hned vybavil v barvě i chuti humrový
chlebíček (na těch jsem „ujížděl“)
No, ale proč by někdo dával HUMROVÉMU tak blbý název, že?
Casino, třeba to byl název té výrobny?, tady u nás se jedna prodejna
studených lahůdek tak jmenovala (teda Lucullus, abych byla přesná).
P. S. I ten humrový mě napadl, ale fakt nevím, však on nám to někdo
poví. Třeba Drobek, ten je v tom pohostinství 70. let celkem zběhlý,
myslím.
V známém automatu Koruna dole na Václaváku taky mívali moc dobré
chlebíčky. Nepamatuji si, jak se jmenovaly, ale ta „pomazánka“ nebo
salátek na nich byla podle mě z vařeného na velmi jemno nakrájeného
kuřecího masa, celeru, možná i strouhaného jablka, majonézy a dál
nevím.
Našla jsem trochu podobný recept
http://recepty.vareni.cz/…t-s-celerem/
ale s tím dochucováním hořčicí a worchestrem bych byla moc opatrná.
V dobách socialistického blahobytu, když se výtečné sovětské
humrové konservy Chatka vytratily z trhu a nic jiného k mání nebylo,
vyráběli jsme doma pokoutně „humrové“ chlebíčky z náhražek. Makrela
(dovoz z NDR, mražené cihly filetů, 16 Kčs / kg) a vařená strouhaná
mrkev, to pro barvu.
Domnívám se, že to je právě tento případ, a aby se výrobna vyhnula
případnému postihu za klamání spotřebitelů a případnému
vyšetřování kdo ukradl krabí maso a nahradil ho levnou makrelou, dali
tomuto chlebíčku jméno Luculus.
Naprosto netuším jestli je to opravdu tak, ale - popis odpovídá humrovému
chlebíčku a jmenuje se jinak. Proč asi?
Jenom naokraj…nasla jsem chlebicek Lukullus. To ze to neni s rybou a citronem je proto, ze jsem vlastne, priznavam se, nedocetla za slovo „sezrali“…
Chtěl bych kdyby mi někdo pomohl sehnat ten recept na Lukulus chlebíček
.
Lepší jsem už pak nikdy neměl
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
