Lístkové cesto

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
borievka
54 příspěvků 25.04.09 15:04
Lístkové cesto

Prosím o radu,ako piecť lístkové cesto.Minule som robila slaný koláč z lístkového cesta piekla som ho vo forme ako na páj.Na vrch cesta išla plnka so smotany,šunky a syra.Z druhej polovici cesta som urobila šatôčky plnené čokoládou,tie boli výborné krásne vyskočili.Koláč som vložila do trúby vyhriatej na 220°C po 15 minútach som teplotu znížila na 180°C a piekla ešte 25-30 minút.Cesto bolo akoby nedopečené,vôbec nelístkovalo,akoby tá plnka bránila cestu vyskočiť.Ako mám nabudúce postupovať,prosím o vaše rady.Ďakujem.

Reakce:
esmeralda
4813 příspěvků 26.04.09 02:58
Lístkové těsto

Pečení je umění, proto se do toho raději moc nepouštím.

Mohu ale přispět odkoukanou a odposlouchanou zkušeností ze země kde slané i sladké koláče (Meat pies, Apple pies atd…) jsou téměř svátostí a národní chloubou.
Na spodek těchto koláčů se totiž používá linecké těsto a lístkové se používá jenom na víko.

Tím nechci říci že to nejde jen z lístkového, ale dobrý výsledek je obtížnější.
Také je důležité mít troubu vyhřátou na nejméně 220°C.

anickav
2904 příspěvků 26.04.09 14:41
Borievka,

som presvedčená, že si si sama odpovedala - plnka tomu bráni zdvihnúť sa a lístkovať. Zvyknem piecť taký tvarohový krémeš, kde je spodok lístkové, na to tvaroh, mlieko, puding atď. a výsledok je ako popisuješ. V Tvojom aj mojom prípade je na ceste silnejšia, „mokrejšia“ vrstva. Ale hlavne, že chutia…

alena45
588 příspěvků 04.05.09 07:32
...

Keď som minule robila slaný koláč, tak som dala spodné cesto v forme predpiecť do skorohotova, potom som ho naplnila a zakryla vrchným cestom. Vôbec to nevadilo, že jedno je už upečené a druhé sa len ide piecť. Nemá sa to robiť takto ? Niekedy v telke som videla, že spodné cesto dávajú predpiecť zaťažené vrecúškom fazule. No ja som len dobre popichala cesto, aby sa zbytočne veľa nevydúvalo. Bolo to dobré.

casino
4482 příspěvků 04.05.09 19:15
alena 45

Jste si jista, že s tou fazolí to bylo listové těsto? Obvykle se podobně peče křehké těsto.

anickav
2904 příspěvků 04.05.09 19:17
Maslové, krehké cesto

som zvykla piecť - prikryjem papierom na pečenie, na to vysypem fazuľu (na to určenú), rozprestriem a cesto predpečiem…Ako hovorí casino.

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz