Závady při výrobě domácích uzenin.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
JZi
1 příspěvek 01.03.09 11:12
Závady při výrobě domácích uzenin.

Při výrobě klobás nebo párků část masa umelu na rhubo, část na jemno pomocí ručního mixéru, přidám koření a vodu podle nějakého receptu. Udím asi dvě hodiny 60-80 stupni. Po vyuzení teplé jsou dobré ale po vychladnutí jsou jak suchá sekaná. Pomohly by větší kusy ve výrobku, nebo kratší uzení? Nepoužívám rychlosůl. Když udím méně, výrobek se nespojí. Děkuji za radu.
 Ahoj.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
bocianka
528 příspěvků 01.03.09 16:23
Asi

máš moc libové maso a málo vody.Zkus přidat vodu a dobře promíchat.

 
alena45
588 příspěvků 13.03.09 09:15
...

Do klobás sa pridáva voda ? Aké sú to klobásy ?

 
bocianka
528 příspěvků 13.03.09 13:10
pro alenu45

Do klobás se přidává voda a musí se pořádně promíchat s masem, aby se hezky spojilo. Do sekané taky přidáváš vodu když chceš aby byla šťavnatá a ne suchá a trupelnatá. Jestli to neděláš, tak to někdy zkus, ale nesmíš to s množstvím vody přehnat, raději méně, dobře promíchat a případně trochu přidat. Přeju dobrý den.

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.09 14:10
nuž, voda...

nejaké klobásy som už spravil, ale vodou som ich nikdy nekazil. Ja totiž používam na vlhčenie klobásovej zmesi červené víno! A pretože do klobás sa niekedy priamo pridáva aj trochu cukru, tak ten nepridám, ale použijem víno polosuché - polosladké. Vot ťechnika! ;o)

 
alena45
588 příspěvků 13.03.09 14:38
...

tak som to konzultovala : my sme robievali len čabianske klobásy zo zabíjačky a keďže je čerstvé mäso dostatočne šťavnaté, tak sa voda nepridávala. Ak si prirábali behom roka z kupovaného mäsa, tak pridali pohárik červeného vína. Údenie trvá asi 24 hodín a údi sa studeným dymom. Pri tej teplote, čo uvádzaš, sa ti vysušia.

 
casino
4474 příspěvků 20.03.09 12:13
uzeniny

A TADY JSI BYL? … NEBO TADY?


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz