Jak na domácí klobásy a další uzeniny.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
josefzima
1 příspěvek 01.03.09 11:33
Jak na domácí klobásy a další uzeniny.

Zdravim všechny příznivce uzení a pochutin z kouře. Jelikož si chci vyzkoušet vyudit klobásky, věnoval jsem hledání vhodného receptu, který by zaujal mé chuťové buňky, několik hodin hledání a čtení receptů na netu. (ne za jeden den) Dospěl jsem bohužel k závěru, že se opakují stále jedny a ty samé recepty dokola. Jsou asi 4 a v každém druhém příspěvku jsou publikovány jako „vlastní receptura“. Netvrdím, že jsou špatné, ale nějak postrádám rozmanitost. Považuji české kuchaře a „jídlotvůrce“ za nejlepší na světě a je mi trochu líto, že neprezentují své recepty třeba zrovna na tomto webu. Chápu, že se nikomu nechce vyzrazovat zrovna svou recepturu, ale na druhou stranu co tím ztratíte, pokud Vás to neživí. A zase na druhou stranu, musí být přeci pro každého příjemné, když se na druhém konci republiky potká s člověkem, který tvrdí, že vyrábí nejlepší klobásy ve vesnici a dělá je podle receptu třeba pana Nováka. Je to jen návrh a samozřejmě ctím vaše výrobní tajemství, ale proč se nad tím nezamyslet a nepodělit se o tu dobrotu s ostatními?Přís­pěvek z diskuz. fóra ZAHRADA.

Reakce:
 
bocianka
528 příspěvků 01.03.09 16:19
Asi

máš moc libové maso a málo vody.Zkus přidat vodu a dobře promíchat.

 
bocianka
528 příspěvků 01.03.09 16:21
Tohle

patřilo k jinému článku, omlouvám se. Chybička se vloudila.

 
sim
293 příspěvků 07.04.09 13:51
...

ahoj
ja si osobne myslim, ze dnes sa udi menej ako kedysi. Dovod je ten, ze dnes je kvalitne maso dost drahe, takze ak nechovas prasa, je jednoduchsie su kupit kvalitnu klobasku, aj ked drahsiu, ako to hodiny vyrabat a mat potom toho 200kg.
ja na Tvojom mieste by som opustil myslienku hladat na tomto servri dobre recepty na klobasku.
hovorim to ako clovek, ktory vie porovnat madarsku, slovensku a cesku klobasu.
pokus sa najst anglicke recepty na madarske klobasky. ak chces pestrost, pusti sa do talianskych alebo spanielskych klobasok, ktore su skvele a uplne odlisne - nelisia sa len pomerom masa, soli, cesnaku a papriky.
dalsia vec - ak si ochotny s tym travit hodiny, chod sa pozriet na klobasovy festival. nemam podrobnosti ale cital som stade reportaz, tusim ze kazdy oktober v Bekescsabe ale mozno sa fatalne pletiem.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz