Máme před sebou ještě jedno prázdninové cestování a vymýšlím co
připravit na cestu. Klasika v podobě řízků s chlebem mě neláká,
obložené bagety už také nejsou to pravé, několikero druhů
„cestovních“ karbanátků se mi tentokrát plácat nechce. Prosím tedy
labužníky o nějaký recept na lehkou cestovatelskou stravu.
Předem moc děkuji. Berry
Labužník cestující
dělávám na cesty bramborové placky, k tomu malé naložené cibulky nebo papričky a je to paráda! Do vlaku, mňam! Jinak hroznové víno rozkuličkované v PET lahvy s uříznutým vrškem (nepomačká se), nakrájené a odjadřincované papriky. Šťastné cestování,
na krabičku ostrouhané mrkve v celku a krabičku oloupané a podélně nakrájené okurky a taky odpeckované broskve nebo nektarinky na čtvrtky nakrájené. Taky mám ráda chleby s pomazánkovým máslem s nudličkami čínského zelí. Všechno do krabiček. Když ty krabičky jdou do sebe, snadno je sbalíš na cestu zpátky. No a taky tabulka čokolády a ledový kafe v plechu a hodně jemně perlivé vody a lahvičku koly. A pro neřidiče placatici s vizourem, ať je cesta veselejší. Tak dobře dojeď!!
…máme rádi takové hodně tmavé např.. se sezamem, rozkrojit po délce, náplň: Spodní díl namazat např. Lučinou (bylinkovou) nebo teď novou jogurtovou, na to bohatě ledového salátu a na to vychladlé „kuřecí penízky“- z kuřecích prsních řízků malé kousky přírodně upravené na kapce olivového oleje+pepř+sůl. Na to zase ledový salát a třeba plátek sýra Primátoru. Pak pevně zabalit do folie a jak už tady padlo, k tomu mohou být ještě doma vyčištěné barevné papriky.....
a co to zkusit zase jinak? Co třeba moje párky v chlebíku? Anebo plněné
pirohy??? Můžeš do nich dát různé náplně. Nemusí být z oblíbeného
listového těsta, to se moc drobí, zkus kynuté, které jde trochu rozválet,
naplň ho (u nás je nejoblíbenější náplň párek či vysočina a zelí,
pórek se sýrem), pochopitelně to lze i nasladko třeba s tvarohem,
že…
Výhodou je, že máš vše zapečené uvnitř a dobře se to konzumuje, nic
nevypadává ven. Ovoce a zeleninu očištěnou a mírně naporcovanou s sebou.
Já beru i listy ledového salátu jen tak.
Na pití mám nejraději vodu - co kdybych se potřebovala i umýt či
osvěžit? Coca-colou si za krk na osvěžení nedáš, že… A termosku
s kávou + malé smetánky.
s labužníkem musí stát za to, když tak čtu co všechno si
připravujete. Čerstvá zeleninka je i u nás běžná věc a neustále se
napájíme vodou bez bublinek, neochucenou, naší novohradskou . Na kafíko se raději někde stavíme a při
tom se i protáhneme. Pro osvěžení řídiče mám v lednici redbulla (mě
to moc nechutná, ale je pravda že vždy ožiju - možná proto že mě
z těch bublinek začnou lehce štípat oči).
Myslím že připravím ty bramborové placky (pro mě, ty já ráda
i studené) a pro pány udělám z toho bramborového těsta něčím masovým
naplněné taštičky. Takže jsem tak trochu použila od každé vaší rady
kousek.
Děkuji za všechny příspěvky. Berry
Šťastnou cestu.....
Jeee, ja bych taky nekam jela, Berry, nechceš mě vzít s sebou?
Bramborové placky udělám!
…je bezva např. v zimě na pochoďák na hory…dobré a výživné.....sušíme ho na struhadlech (aby k masu mohl vzduch z obou stran) a posypeme drceným barevným pepřem.....mňam!
Přeju šťastnou cestu!
P.
za rady !!! Jen si ale nedovedu představit jak suším to maso. Viděla jsem
to někde v obchodě, myslím že to bylo z nějaké speciální krávy a
neskutečně drahé. Ale určitě to má něco do sebe, Indiáni to baštili ve
velkém (jen by se mi asi špatně sháněl bizon kdybych to chtěla
zkoušet:))) )
Lucianko jedeme na experimentální výlet na Ukrajinu, jen na 3 dny, ale
těším se a jsem zvědavá jaké to tam mají. Hlavně bych chtěla zkouknout
venkov a zdejší krásy přírodní. Možná by se ti to líbilo a jestli vezmeš dost těch placek tak se
dohodneme
BERRY, KLIDNE SI UDELEJ NA CESTU BUREK, JAKO NA BALKANE ( MY SI TO BEREME NA CESTU MISTO RIZKU - OVSEM KUPOVANE)
Airan jenže já bych ho musela vlastnoručně vyrobit (u nás se to hotové
ani snad koupit nedá) a na to zatím nemám - ani odvahu a momentálně
bohužel ani čas, ale Tvůj recept mám uložený a časem se do toho vrhnu.
Zatím budu asi spoléhat že někde narazím na Filo těsto a zkusím ho
z toho.
Berry
mohu se zeptat odkud jsi? Dle Tvých zpráv předpokládám že z jihu, ale
jsem zvědavá tak se ptám
Berry
pozri si ten recept. ja susim v horkovzdusnej rure 11 hodin na 55 st.
na 70 by to malo trvat asi 8 hodin, ale to je asi jedno. susenie je najlahsia
cast, to len pozeras cez okienko ako je to stale krajsie.
Berry, z Balkanu:-))) Mam recke, makedonske a bulharske predky, jsem neco jako balkanska krizovatka))))
raději nebudu zkoušet, na to bych se musela přesunout k příteli s horkovzdušnou troubou, já jsem nešťastný majitel plynové krabice, ve které všechny moje pečící pokusy skončili dost černě, hlavně z té spodní strany
tak to máte asi pestrý jídelníček a určitě je všechno mooooooc dobré. Já
v sobotu na chalupě u sousedů ochutnala bulharské lečo s pečenýma
paprikama a bylo to úžasné. Původem jsou taktéž částečně
z Bulharska.
Včera jsem zakoupila kuchařku ze Středomoří a už při četbě jsem začala
slintat. Je tam dokonce i burek takže až koupím filo těsto, jdu do něj.
Berry
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
