Labužník cestující

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Berry02
80 příspěvků 15.08.05 11:39
Labužník cestující

Máme před sebou ještě jedno prázdninové cestování a vymýšlím co připravit na cestu. Klasika v podobě řízků s chlebem mě neláká, obložené bagety už také nejsou to pravé, několikero druhů „cestovních“ karbanátků se mi tentokrát plácat nechce. Prosím tedy labužníky o nějaký recept na lehkou cestovatelskou stravu.
Předem moc děkuji. Berry


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 15.08.05 12:38
Berry,

dělávám na cesty bramborové placky, k tomu malé naložené cibulky nebo papričky a je to paráda! Do vlaku, mňam! Jinak hroznové víno rozkuličkované v PET lahvy s uříznutým vrškem (nepomačká se), nakrájené a odjadřincované papriky. Šťastné cestování,

 
marmelada
1643 příspěvků 15.08.05 14:11
a nezapomeň

na krabičku ostrouhané mrkve v celku a krabičku oloupané a podélně nakrájené okurky a taky odpeckované broskve nebo nektarinky na čtvrtky nakrájené. Taky mám ráda chleby s pomazánkovým máslem s nudličkami čínského zelí. Všechno do krabiček. Když ty krabičky jdou do sebe, snadno je sbalíš na cestu zpátky. No a taky tabulka čokolády a ledový kafe v plechu a hodně jemně perlivé vody a lahvičku koly. A pro neřidiče placatici s vizourem, ať je cesta veselejší. Tak dobře dojeď!!

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.08.05 14:14
Obložené tmavé pečivo.....

…máme rádi takové hodně tmavé např.. se sezamem, rozkrojit po délce, náplň: Spodní díl namazat např. Lučinou (bylinkovou) nebo teď novou jogurtovou, na to bohatě ledového salátu a na to vychladlé „kuřecí penízky“- z kuřecích prsních řízků malé kousky přírodně upravené na kapce olivového oleje+pepř+sůl. Na to zase ledový salát a třeba plátek sýra Primátoru. Pak pevně zabalit do folie a jak už tady padlo, k tomu mohou být ještě doma vyčištěné barevné papriky.....

 
Eleeen
1127 příspěvků 16.08.05 07:12
plněné pečivo

a co to zkusit zase jinak? Co třeba moje párky v chlebíku? Anebo plněné pirohy??? Můžeš do nich dát různé náplně. Nemusí být z oblíbeného listového těsta, to se moc drobí, zkus kynuté, které jde trochu rozválet, naplň ho (u nás je nejoblíbenější náplň párek či vysočina a zelí, pórek se sýrem), pochopitelně to lze i nasladko třeba s tvarohem, že…
Výhodou je, že máš vše zapečené uvnitř a dobře se to konzumuje, nic nevypadává ven. Ovoce a zeleninu očištěnou a mírně naporcovanou s sebou. Já beru i listy ledového salátu jen tak.
Na pití mám nejraději vodu - co kdybych se potřebovala i umýt či osvěžit? Coca-colou si za krk na osvěžení nedáš, že… A termosku s kávou + malé smetánky.

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 16.08.05 10:21
Cestování

s labužníkem musí stát za to, když tak čtu co všechno si připravujete. Čerstvá zeleninka je i u nás běžná věc a neustále se napájíme vodou bez bublinek, neochucenou, naší novohradskou :))). Na kafíko se raději někde stavíme a při tom se i protáhneme. Pro osvěžení řídiče mám v lednici redbulla (mě to moc nechutná, ale je pravda že vždy ožiju - možná proto že mě z těch bublinek začnou lehce štípat oči).
Myslím že připravím ty bramborové placky (pro mě, ty já ráda i studené) a pro pány udělám z toho bramborového těsta něčím masovým naplněné taštičky. Takže jsem tak trochu použila od každé vaší rady kousek.
Děkuji za všechny příspěvky. Berry

 
Eleeen
1127 příspěvků 16.08.05 14:44
...

Šťastnou cestu!!!!

 
sim
293 příspěvků 16.08.05 15:10
beef jerkies

beef jerkies - susene maso. mozno je nieco na labuznikovi, inac Dadalova kucharka.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 16.08.05 15:32
JASNEEE!!!!!

Šťastnou cestu.....

Jeee, ja bych taky nekam jela, Berry, nechceš mě vzít s sebou? Bramborové placky udělám! :-)

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.08.05 16:03
Sušené maso....

…je bezva např. v zimě na pochoďák na hory…dobré a výživné.....sušíme ho na struhadlech (aby k masu mohl vzduch z obou stran) a posypeme drceným barevným pepřem.....mňam!

Přeju šťastnou cestu!
P.

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 17.08.05 09:28
Děkuji

za rady !!! Jen si ale nedovedu představit jak suším to maso. Viděla jsem to někde v obchodě, myslím že to bylo z nějaké speciální krávy a neskutečně drahé. Ale určitě to má něco do sebe, Indiáni to baštili ve velkém (jen by se mi asi špatně sháněl bizon kdybych to chtěla zkoušet:))) )
Lucianko jedeme na experimentální výlet na Ukrajinu, jen na 3 dny, ale těším se a jsem zvědavá jaké to tam mají. Hlavně bych chtěla zkouknout venkov a zdejší krásy přírodní. Možná by se ti to líbilo :))) a jestli vezmeš dost těch placek tak se dohodneme

 
airan
652 příspěvků 18.08.05 09:12
:-)))

BERRY, KLIDNE SI UDELEJ NA CESTU BUREK, JAKO NA BALKANE ( MY SI TO BEREME NA CESTU MISTO RIZKU - OVSEM KUPOVANE)

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 18.08.05 13:34
Burek

Airan jenže já bych ho musela vlastnoručně vyrobit (u nás se to hotové ani snad koupit nedá) a na to zatím nemám - ani odvahu a momentálně bohužel ani čas, ale Tvůj recept mám uložený a časem se do toho vrhnu. Zatím budu asi spoléhat že někde narazím na Filo těsto a zkusím ho z toho.
 Berry

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 18.08.05 13:35
Airan PS:

mohu se zeptat odkud jsi? Dle Tvých zpráv předpokládám že z jihu, ale jsem zvědavá tak se ptám :))))))
 Berry

 
sim
293 příspěvků 19.08.05 15:44
este k susenemu masu

pozri si ten recept. ja susim v horkovzdusnej rure 11 hodin na 55 st.
na 70 by to malo trvat asi 8 hodin, ale to je asi jedno. susenie je najlahsia cast, to len pozeras cez okienko ako je to stale krajsie.

 
airan
652 příspěvků 21.08.05 00:32
...

Berry, z Balkanu:-))) Mam recke, makedonske a bulharske predky, jsem neco jako balkanska krizovatka))))

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 22.08.05 08:45
To sušení masa

raději nebudu zkoušet, na to bych se musela přesunout k příteli s horkovzdušnou troubou, já jsem nešťastný majitel plynové krabice, ve které všechny moje pečící pokusy skončili dost černě, hlavně z té spodní strany

 
Labužník Berry02
80 příspěvků 22.08.05 08:48
Airan

tak to máte asi pestrý jídelníček :))) a určitě je všechno mooooooc dobré. Já v sobotu na chalupě u sousedů ochutnala bulharské lečo s pečenýma paprikama a bylo to úžasné. Původem jsou taktéž částečně z Bulharska.
Včera jsem zakoupila kuchařku ze Středomoří a už při četbě jsem začala slintat. Je tam dokonce i burek :))) takže až koupím filo těsto, jdu do něj.
 Berry


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz